Annons
Annons


Mezemiddag.


DSC_9249Jag har länge varit så himla sugen på att laga egen meze och igår var det dags. DSC_9240Tabbouleh 

Ingredienser:
Bulgur
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 tomat
1 knippe persilja
1 knippe mynta
saften av 1/2 citron
salt och peppar

Annons

Hacka alla ingredienser och rör ihop till en sallad.

Tzatziki med mynta

Ingredienser:
2 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
ett gäng myntablad
saften av 1/2 citron
1 liten vitlöksklyfta
salt och peppar

Grovriv gurkan och krama sedan ur vattnet. Finhacka vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser.
DSC_9242Hummus

Ingredienser:
1 pkt kikärtor
1 msk tahini
2 vitlöksklyftor
saften från 1/2 citron
spiskummin
olivolja
salt och peppar
vatten

Hacka vitlöken och mixa ihop alltsammans. Blanda med vatten tills konsistensen är bra och toppa med lite olivolja.DSC_9247Baba Ganoush

Ingredienser:
2 auberginer
2 vitlöksklyftor
1 msk tahini
saften av 1/2 citron
spiskummin
salt och peppar

Skär upp auberginerna i skivor. Salta ovansidorna och låt stå i minst 15 minuter. Torka sedan av vattnet som auberginerna har stött ifrån sig. Lägg skivorna på en plåt, ringla över olja och sätt in dem i ugnen på ca 220 grader i ungefär 30 minuter eller tills auberginerna har fått färg och blivit mjuka (vänd på dem halvvägs). Hacka vitlöken och mixa sedan ihop alla ingredienser.DSC_9252Vi åt det med pitabröd och ajvar. Andra saker du kan ha är till exempel oliver, soltorkade tomater, fetaost, halloumiost, vindolmar och falafel. Så brutalt gott att det inte är klokt.

Translation: Yesterday, I made some meze dishes. Tabbouleh, tzatziki, hummus and baba ganoush. It was so good I could die. Translate the recepies here.

2 kommentarer | Translate


Annons



Laddar