Annons
Annons


Halloumi- och nektarinsallad.


DSC_9019 DSC_9024

Ett till sommarrecept kommer lastat!

Räcker till ca tre personer:

2 pkt halloumi
5 nektariner
salladsblad (jag tog mangold, bladspenat och ruccola)
olivolja
salt och peppar
(extra gott blir det med avokado och pinjenötter)

Annons

Bred ut salladen på ett fat. Skär upp halloumiosten och stek den i torr panna. Skär upp nektarinerna och lägg alltsammans på salladsbädden. Ringla över olivolja, salta och peppra. Klart! Den salta osten med den söta nektarinen är en klockren kombination.

I efterhand kom jag på att det skulle bli ännu godare med avokado och pinjenötter i salladen, men det får bli nästa gång!

Translation:

Summer salad for about three people:
2 pieces of halloumi cheese
5 nectarines
lettuce leaves (I used chard, spinach and arugula)
olive oil
salt and pepper
(optional: avocado and pine nuts)

Cut the halloumi and fry it in a dry pan. Mix together with nectarine pieces and the lettuce. Drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Done! The salty cheese with the sweet nectarine is a spot on combination. In retrospect, I realized that it would be even tastier with avocado and pine nuts in the salad. I’ll try that next time!

10 kommentarer | Translate


Annons



Laddar