Annons
Annons


VATTENMELONSALLAD MED FETAOST


Hörni! Idag är det vattenmelonens dag. Sicken grej va! Så här kommer mitt mest vattemeloniga recept:

Vattenmelonsallad med fetaost | flora.metromode.sevattenmelonsallad med fetaost | flora.metromode.se

Jag äter Nigellas vattenmelonsallad typ en gång i veckan på sommaren. Den är så sabla god! Jag har skrivit om den förut, men här kommer receptet igen. Servera den som tillbehör till grillade grönsaker eller biffar, eller ät den precis som den är.

Till ca 5 personer:

en halv vattenmelon
1 paket fetaost (är du vegan kan du skippa detta eller använda Astrid & Apornas ”Tofeta” eller ”Sheese greek style”
1 burk kalamataoliver
1 rödlök
1 kruka koriander (mynta är också svajnigt gott)
2 lime
olivolja
salt och peppar

Skär löken i tunna ringar. Pressa lime i en skål och låt löken dra åt sig limesaften under tiden du gör resten av salladen. Skär vattenmelonen i lagom stora bitar, skär fetaosten i tärningar och grovhacka koriandern. Lägg i en skål och tillsätt oliver. Häll sedan över limesaften och rödlöken, ringla över olivolja och salta och peppra. Klart!

Annons

Prova även:
Den bästa sommarsalladen med nektarin och halloumi

——

Translation: 

Watermelon salad by Nigella. It’s just amazing.

For about 5 people: 
half a watermelon 
1 package of feta cheese (or vegan option)
1 can of olives 
1 red onion 
a big bunch of cilantro 
2 limes 
olive oil 
salt and pepper

Cut the onion into thin rings. Squeeze lime into a bowl and let the onions soak up the lime juice while you are making the rest of the salad. Cut the watermelon into bite sized pieces, cut the feta cheese into small cubes and coarsely chop the cilantro. Put in a bowl and add the olives. Pour over the lime juice and red onions, drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Done!

6 kommentarer | Translate


Annons



Laddar