Annons
Annons


Middagsklubben äter Yrsas vegan schmegan röd curry – med recept


middag-hos-yrsa-flora-wistrom1

Nä men vad är det här för galadrottning som står och hackar i köket? Kände mig som en äkta working dad som kom hem till min piffade fruga. Jag slog mig ner vid köksbordet och fick en redig GT och tittade på medan hon choppade och puttrade och piffade. Hade varit fett nere hela dagen men detta gjorde susen.

middag-hos-yrsa-flora-wistrom2

Sen kom Ellen också! Hon fick ryggmassage. Viktigt att ge sina kompisar massage ibland.

middag-hos-yrsa-flora-wistrom3

Selfie.

middag-hos-yrsa-flora-wistrom12

Mysan kom också!

middag-hos-yrsa-flora-wistrom4

Yrsa hade lagat en helt sinnesjukt god curry. Alltså sa på fullaste allvar flera gånger att det var det godaste jag ätit?! Nu har jag fått receptet, det är infogat längst ner i det här inlägget! Lova att du lagar?

middag-hos-yrsa-flora-wistrom5

PLUS godaste sojan. Smakade typ salt, surt och sött på samma gång? Finns i välsorterade mataffärer hälsar Yrsa. Kan meddela att jag drack den rakt upp och ner för att den var så god 🙂

middag-hos-yrsa-flora-wistrom6

Om man lägger sin fot i någons knä så får man ganska ofta fotmassage. Vet ni att min fotsvett luktar ris förresten. Det är sant. Denna fot var dock fotsvettsfri dagen till ära.

middag-hos-yrsa-flora-wistrom7

En Myfot i ett Yrsaknä. Har snart ett helt fotoalbum med bilder på Yrsa där hon masserar olika personer. Hallå kolla vad fint hon bor förresten. Den här bilden har trendat på Pinterest.

middag-hos-yrsa-flora-wistrom9

Sen förflyttade vi oss till soffan och pratade om Livets Hårda Skola. Väldigt fina viktiga samtal ♥

middag-hos-yrsa-flora-wistrom10

Och så kom min fruga med jordgubbskräm. KRÄM VAD LÄNGE SEN JAG ÅT DET.

middag-hos-yrsa-flora-wistrom11

Kompisar som äter kräm ♥♥♥♥

middag-hos-yrsa-flora-wistrom4

Annons

vegan schmegan red curry

räcker till 4 personer
tillagningstid: minst 40 min, helst 2 timmar.

ingredienser:

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 halv röd chili
1 halv grön chili
1 bit ingefära
1 bit galangalrot (kan bytas ut mot mer ingefära)
1 knippe salladslök
3 kaffirlimeblad (kan bytas ut mot limezest)
4 msk röd currypasta
2 burkar kokosmjölk
8 stora champinjoner
3 juliennade morötter
1 pkt fryst blomkål
2 tsk torkat citrongräs (finns i kryddhyllan)
1 tsk jordnötssmör
1 stort knippe koriander

topping:

hackad grön och röd chili
skivade sugar snaps
hackade korianderblad
cashewnötter
hyvlade morötter
hackad salladslök

gör såhär:

1. Häll i den ena burken kokosmjölk i en gryta, låt den koka upp och reducera (tjockna). Ha sedan i currypastan och låt koka ihop.

2. Fräs lök, vitlök, salladslök (spara lite till topping), chili, hackade korianderstjälkar, riven/finhackad ingefära och galangal i en separat stekpanna. När det mjuknat och fräst ihop sig, häll över det i grytan.

3. Hyvla morötterna med en potatisskalare till strimlor och dela svampen i fyra delar. Häll i hälften av blomkålen, hälften av morötterna och all svamp och låt koka tills svampen är tillagad (kan också steka svampen lätt i en annan panna). Ös sedan på med den andra burken kokosmjölk och ha i limebladen. Låt koka på svag värme LÄNGE, kanske två timmar så att blomkålen blir som färs.

4. 10 min innan servering: ha i resten av blomkålen och morötterna. Serve with rice, toppa med koriander, cashewnötter, grön och röd chili, skivade sugar snaps, salladslök och hyvlade morötter.

13 kommentarer | Translate


Annons



Laddar