Annons
Annons


"Varning! Kom inte nära. Akta dig för att älska mig. Jag är Jinx."


IMG_6090Jag läste en ganska gullig bok häromdagen. Det här är en sån där bok som bara tar en kväll att läsa ut, och lämnar en med känslostormar i bröstet. Men! Jag tror att den gör sig bättre på engelska, ett tips bara. IMG_6091Boken är skrivet på ett prosalyriskt – men väldigt konkret – sätt. Språket är inte speciellt, kanske till och med banalt, men det är något alldeles särskilt med böcker som är såhär fåordiga. Karaktärerna känns komplexa och helgjutna, eftersom så mycket sägs mellan raderna. IMG_6092Boken är en historia om den australiensiska tonåringen Jen och hur hon tar sig fram efter att hennes pojkvän dör. Hur hon förvandlas till Jinx, olycksfågeln. Perspektivet skiftar mellan de olika karaktärerna – Jens kompisar, familjemedlemmar och anhöriga till den avlidne. Om döden, om en utvecklingsstörd och gränslöst älskad lillasyster, om att supa sig full när inga andra smärtstillande hjälper och att bli kär. Flera gånger.

Annons

En väldigt lättläst och stark liten historia.

Translation: About the book Jinx by Margaret Wild that I liked.

12 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar