Annons
Annons


#kärleksbomba


Bild-2014-03-07-kl.-11.58-#3

I samband med den internationella kvinnodagen kärleksbombar Kvinna till Kvinna kvinnorättskämpar i konfliktområden. Med kampanjen #kärleksbomba vill Kvinna till Kvinna rikta strålkastarljuset mot aktivister som dagligen sliter med små medel för att åstadkomma förändring. De trotsar normer och traditioner om kvinnors underordning och mäns överordning. De utmanar den rådande maktstrukturen genom att kräva sina rättigheter. De får sällan någon uppmuntran för sina insatser, istället möts de alltför ofta av hot och trakasserier ifrån samhället men även av sina egna familjemedlemmar. Kvinna till Kvinna vill nu ge dem den uppmärksamhet de förtjänar. Denna gång är tre aktivister utvalda, från tre olika konfliktområden: Lanja, Irak, Maia, utbrytarrepubliken Abchazien och Nelly, Liberia.

Annons

Lanja Abdulla kämpar framför allt mot hedersrelaterat våld och förtryck mot kvinnor. Maia Kvaratskhelia ger tjejer kunskap om sina egna kroppar och rättigheter. Nelly Cooper hjälper fattiga kvinnor att ta makten över sina egna liv genom utbildning.

Du kan också delta genom att ge dem ditt erkännande. Här är mitt Instagrambidrag:s1. Ta ett foto med ett enkelt kärleksbudskap – ett självporträtt, håll upp ett hjärta eller skriv en rad/ord.
2. Sprid fotot via Instagram, twitter eller Facebook.
3. Hashtagga bilden med #kärleksbomba och tagga @kvinnatillkvinna, så att budskapet når Lanja, Maia och Nelly.

Du kan även engagera dig genom att sms:a KÄRLEK till 72 980. På så sätt stöder du kvinnorättskämpar med 50 kronor. Puss och pepp!

7 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar