Annons
Annons


Vinnarna av Monkitävlingen.


Bilder från mars 2013.

Nu har jag valt ut tre vinnare som får några pyjama pants från Monki hemskickade till sig.
Frågan löd: Vilken tid på dygnet är din favorittid och varför?

Linn:
Klockan elva precis då kvällsmörker övergår till nattljus. När jag ser stjärnorna tänker jag på pappa. Pappa bor norrut och hemma vid fjället brukar vi leta stjärntecken från myren, granarnas skuggor färgas alltid blå av månljuset. Nu bor jag i Sthlm men tänker på pappa varje kväll. Han är min pappa men han är också allra allra närmast. Och hemma lyser stjärnorna alltid klarare än här.

Annons

Johanna:
Min favorittid på dygnet är någonstans runt 05.00. Då brukar min katt ha kört några racervarv runt omkring i lägenheten, samt över mig på ungefär 3 ställen. Vid den här tiden har jag hunnit bli lite lätt irriterad på honom och har kanske skällt lite på honom. Då kommer han helt plötsligt upp i sängen igen och myser in sig i min armhåla. Jag kollar på klockan och ser att det är alldeles för tidigt, vi somnar om och hans purrande vibrerar rakt in i mitt hjärta. Då är all irritation bortglömd.

Elisabet:
Min favorittid existerar endast två gånger per år, och handlar om en timme som försvinner och kommer åter när vi människor bestämt oss för att vrida klockans visare trehundrasextio grader bakåt eller framåt. Vad händer med timmen som försvinner? undrar jag varje år. Letar efter den i rummet där den var för att sedan inte längre finnas. Sträcker ut handen, som osynlig sand rinner sextio minuter genom fingrarna. När dagarna mörknar skänks minuterna tillbaka till oss och jag får en timme att återuppleva direkt efter att den hänt. En lek med minnen där nutid och dåtid dansar kring varandra, där tiden gäckar människan att göra det abstrakta konkret.

Grattis till er, ni har fått mejl!

6 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar