Annons
Annons


Tisdag i Paris.


DSC_5239Vi vaknade av mitt larm 08.30 och möttes av en vit himmel och vackra hustak utanför fönstret.IMG_6564Drack apelsinjuice och åt vaniljyoghurt i små glaskoppar. Åh! Kanske det godaste och mest franska jag vet, deras yoghurt. Gudars. DSC_5242Sedan gick vi ut på stan. Först åkte vi till Oberkampf och gick runt där, men vintagebutikerna vi hade prickat in på kartan var stängda. I stället knallade vi upp längs med Canal Saint-Martin. Jag ville förstås visa Felix Comptoir Général. DSC_5243Vi frågade om det gick att äta något där, men det gjorde det inte vid den tidpunkten. Synd. DSC_5244Så himla bra ställe, dit måste ni gå om ni ska ut och dricka öl i Paris. Adressen är 80 Quai de Jemmapes. DSC_5248Sedan gick vi över en av de små broarna och in till Artazart Design Bookstore. Så himla mycket flashbacks från när jag och My hängde i det här området i somras! DSC_5250När magarna började kurra hittade vi ett crêperie som såg trevligt ut. Vi beställde in en galette med ägg, bacon och creme fraiche. DSC_5251Samt en crêpe med banan och nutella på! Jag och Felix delar väldigt ofta på maten när vi går ut och äter, det blir roligare så. DSC_5254Jag var nöjd och på bra humör. DSC_5255Kanske lite finurlig också. DSC_5260Felix var stilig som vanligt. DSC_5263Och slickade på kniven. Aja baja Alfons Åberg! DSC_5265Detta var utsikten från vårt bord. DSC_5266Och såhär såg det ut inne på restaurangen. Mysigt! Lulu la nantaise hette det och ligger på  67 Rue de Lancry vid Canal Saint-Martin. DSC_5272Sedan gick vi neråt mot Marais. Stannade till lite här och där för att kika i butiker. DSC_5279Och se vacker mosaik. DSC_5280I Marais är alla kvarter så idylliska. DSC_5284Kolla bara. DSC_5286Vi satte oss på en uteservering, beställde varsin café créme, läste och satt och tittade på människor. DSC_5296Vid sextiden promenerade vi bort till Café de l’Industrie för att äta middag medan alla andra gäster satt och drack kaffe som om det vore mitt på dagen. Det är tydligt att vi har tidigare middagsvanor i Sverige. Jag beställde anka med klyftpotatis och honungsås för 14 €. Så jäkla god. Mycket kött denna resa, men vi äter ju nästan bara vegetariskt hemma så det får väl vara okej. DSC_5298Felix åt någon blodkorvshistoria med mos och äpple. Senare, när vi sammanfattade resan för varandra, utnämnde han den här rätten till veckans godaste. Tror den kostade 9 €.  DSC_5300Så himla mysigt ställe! Ligger på 16 Rue Saint-Sabin och är indelat i tre olika restauranger. Vi valde den som såg mest befolkad ut. När vi betalat notan gick vi och satte oss på en uteservering och drack rosévin. Fin andra dag i Paris!

Annons

Translation: Tuesday in Paris. We strolled along Canal Saint-Martin, ate crêpes and had dinner at Café de l’Industrie.

16 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar