Annons
Annons


Huevos rancheros.


Huevos rancheros är en mexikansk rätt som Dana och Froste har introducerat i mitt liv. Min version skiljer sig antagligen en hel del från originalet, men gott blir det.
DSC_7116Börja med att ringla lite olja i en ugnsform eller plåt. Lägg därefter på tortillabröd som får täcka botten. Ett tortillabröd per person brukar vara lagom.DSC_7121Stek ägg och lägg det på vardera tortillabröd. Behåll äggulan så rinnig som möjligt (eftersom hela kalaset ändå ska in i ugnen senare).DSC_7118Sedan är det dags för salsan. Jag hade rester kvar från tacomiddagen kvällen innan, så jag rörde ihop rödlök, tomater, färdig tomatsalsa och svarta bönor på spisen. Hur ni gör salsan är inte så viktigt, bara ni tar med svarta bönor och tomat, samt kryddar med exempelvis vitlök och chili.DSC_7131När salsan har puttrat på spisen en stund, bred ut den över äggen.DSC_7137Ös sedan på med riven ost. Jag tog gouda. DSC_7139In i ugnen i kanske en kvart (eller tills osten har smält), och sedan är det bara att hugga in! Hur gott som helst.DSC_7141Ät framför exempelvis Mean Girls.

Annons

Translation: Huevos rancheros, a dish Froste and Dana taught me how to make.

5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar