Annons
Annons


Enkla tomatsoppan.


DSC_7378 DSC_7387 DSC_7386

Jag gjorde en god tomatsoppa igår. Till två portioner behövs:

1,5 gul lök
lite purjolök (jag använde typ sju centimeter av den mörkgröna biten)
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
vatten
mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
färsk basilika
salt och peppar
olivolja

Annons

Börja med att hacka gul lök, purjolök och vitlök. Fräs i olja tills det är mjukt. Grovhacka basilikan (kanske en tredjedels kruka) och tillsätt den. Häll sedan på krossade tomater, vatten och mjölk (här får ni bestämma lite själva tills konsistensen känns rätt). Jag använde sötad mandelmjölk men vanlig mjölk plus lite honung går antagligen precis lika bra. Mixa soppan med en stavmixer, men inte så att den blir helt slät. Salta, peppra och blanda i någon matsked olivolja. Klart!

Translation: Tomato soup. Translate the recepie here.

 

3 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar