Annons
Annons


Stipendiaten.


I februari sökte jag Ung Kultur-stipendiet som Nacka kommun delar ut årligen, med förhoppningen att få ekonomiskt stöd under tiden jag skriver på mitt skönlitterära projekt. För någon månad sedan fick jag ett samtal med nyheten att jag fått ett stipendium på 15 lax! Så fantastiskt kul att det inte är klokt.IMG_7946I kväll var det prisceremoni. Jag fick världens flådigaste bukett och en jättefin motivering: ”Med stipendiet vill vi göra det möjligt för dig att få den tid du behöver till research och skrivande. De texter som du har delat med dig av visar på en ung lovande författare med framtiden för sig.” ALLTSÅ.mormorMormor var min dejt. Jag kom en halvtimme sent för att jag missade saltsjöbanan och mormor hade såklart hållit låda under tiden och fått alla att vänta på mig. Pinsamt. Men gulligt. Dessa bilder tog vi efter att mormor ba ”Ja! Vi tar en selfie!”DSC_7492Nu står den här och doftar på vårt köksbord.

Annons

Jag vill understryka att jag inte vet om jag kommer kunna ro det här projektet i land, så vi får inte hoppas på för mycket. Men det är otroligt kul att jag kan satsa på skrivandet i sommar, tack vare dessa pengar!

Translation: I have received a scholarship which enables me to write on my literary project this summer. So amazing! My grandmother was my date for the evening.

25 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar