Annons
Annons


Pasta with roasted red onions, walnuts and gorgonzola.


DSC_0544Jag har skrivit om den här rätten förut, men en fantastisk rätt kräver fotografier som gör den rättvisa. Receptet kommer från en bok som heter Cook Simple av Diana Henry och detta är helt klart min favoritpasta.
DSC_0522Pasta med ugnsrostad rödlök, valnötter och gorgonzola (för ca 3 personer)

Annons

Du behöver:
2-3 rödlökar
50 g valnötter
75 g gorgonzola
en tredjedels kruka persilja
5 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
pasta (jag tog färsk spenatfettuccine)
citron eller lime (kan uteslutas)DSC_0519Börja med att skära rödlöken i halvmånar (ca 2 cm breda). Lägg dem på en plåt eller i en ugnsform och blanda med balsamvinägern, olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen på 190 °C i ca 35 minuter. Rör om då och då.DSC_0527Under tiden kan du rosta valnötterna i torr stekpanna på medelhög värme. Akta så att du inte bränner dem!DSC_0531Grovhacka persiljan och koka pastan.DSC_0540Såhär smarrig ser rödlöken ut när den är klar. Alldeles söt och mjuk.DSC_0553Blanda ihop pastan, löken, valnötterna, persiljan och små bitar av gorgonzolosten. Salta och peppra.DSC_0559Eventuellt kan du hälla lite citron- eller limesaft över rätten. Det gjorde vi.DSC_0569Keramiken har min extrapappa Calle Forsberg gjort.

Translation: My favourite pasta dish from the book Cook Simple by Diana Henry. 

Pasta with roasted red onions, walnuts and gorgonzola (for about 3 people) 

2-3 red onions
50 g walnuts
75 g gorgonzola
parsley
5 tbs olive oil
2 tbs balsamic vinegar
salt and pepper
pasta (I used fresh spinach fettuccine)
lemon or lime (optional)

Cut the onion into half moons (about 2 cm wide). Place them on a oven tray or in a baking dish and mix with balsamic vinegar, olive oil and season with salt and pepper. Roast in oven for 35 minutes, in 190 °C.  Stir occasionally. Toast the walnuts in a dry skillet over medium heat. Be careful not to burn them! Coarsely chop the parsley and boil the pasta. Mix the gorgonzola cheese and everything else together in a bowl. Season with salt and peppar. If you wish you can squeeze a little lemon or lime juice over the dish. A-maze-ing.

3 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar