Annons
Annons


6 filmtips.


När det är så här varmt ute älskar jag att krypa ihop framför en film om kvällarna. Och då ska det vara bra film, inte filmer som består utav 99% manliga karaktärer, avklädda kvinnor och sexistiska kommentarer. Här är sex bra filmer jag har sett på sistone:1396949109_puzzle2maxresdefaultChinese Puzzle.
En asfin fransk film. När Xaviers exfru flyttar till New York bestämmer Xavier sig för att också göra det, så att han kan vara nära deras gemensamma barn. Men för att han ska få uppehållstillstånd måste han ta till vissa åtgärder. Det här är en sådan där film där allt trasslar ihop sig på olika jobbiga – men underbara – sätt. Och Audrey Tatou är ju med <3Beginners-Ewen-Plummer_610 melanie-laurent_118659tumblr_m3tqo09mxs1rtogt9o1_500
Beginners.

Oliver har aldrig varit särskilt nära sin pappa Hal, men när Hal kommer ut som gay vid 75 års ålder får de för första gången en stark relation. Kort därefter insjuknar Hal i cancer och dör. Tidigt i Olivers sorgeprocess träffar han Anna, en fransk skådespelerska, och deras relation påverkas mycket av hur Oliver mår. Tveksamt om den klarar Bechdeltestet, men det är en melankolisk film som berör ett viktigt ämne och är så himla fin.
hero_InaWorld-2013-1in-a-world-whysoblu-2In a world…
Carols pappa är legend inom film trailers-området och med hans mörka stämma överklassar han alla andra som håller på med voice overs. Men Carol ger sig fan på att bli accepterad hon också, trots att hon är kvinna och därmed har det mycket svårare att ta sig in på området. En rolig och  i allra högsta grad feministisk film om hur det är att slå sig in i en bransch som män tagit sig ensamrätt till.
laurenceAnyways2img-holdingxavierdolanembed00_112722557316Laurence Anyways.
Jag har inte ens sett klart den här filmen utan började titta på den igår kväll (den är tre timmar lång), men jag passar på att tipsa om den i alla fall för jag har väldigt svårt att se att den skulle bli helt kass mot slutet. Filmen skildrar relationen mellan Laurence och Fred och hur den sätts på spel när Laurence kommer ut som transexuell. Den avhandlar ett sjukt viktigt ämne, har snyggt filmfoto och bra musik. En annan fin grej med Laurence Anyways är dessutom att Xavier Dolan, som har regisserat och skrivit manus, bara är 25 år. Sånt är ju bara wow.Set_It_Off_57852_Mediumstill-of-vivica-a.-fox,-jada-pinkett-smith,-queen-latifah-and-kimberly-elise-in-set-it-off-(1996)-large-pictureSet it off.
Crime-action från 1996 som handlar om ett kompisgäng där alla fyra (de spelas av Jada Pinkett Smith, Queen Latifah, Vivica A. Fox och Kimberly Elise) har utsatts för förtryck och fattigdom på olika sätt och bestämmer sig för att råna en bank. Något som sedan växer till en ond och oövervinnlig spiral. Inte den bästa film ni kommer se i år, men den har så mycket girl power att det inte är klokt.
the-to-do-list-433873the-to-do-list-red-band-trailer-movies-04collageThe to do list.
Brandy är en stjärnelev i skolan och är bäst på allt. Utom sex. Sommaren innan college bestämmer hon sig för att bocka av en lista med olika sexuella erfarenheter, med målet att vinna superbejben Rusty Waters. Filmen utspelar sig 1993 så kostymen och scenografin är oklanderlig. Jag älskar också hur könsrollerna är omvända – i The to do list är det Brandys killkompis Cameron som ligger och gråter på sängen pga oycklig kärlek, inte hon själv. Brandy tar för sig, hånglar med vilka killar hon vill och låter sig inte bli trampad på.

Annons

Translation: Six movies I’ve watched and liked lately, with a lot of strong female characters and themes such as coming out as gay or transexual. Translate the captions here.

11 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar