Annons
Annons


En torsdag (och saker jag som tjej tvingas uppleva på Mallmskillnadsgatan mitt i natten).


DSC_2776I torsdags hängde jag med Hanna. Hon är min bästa fotokumpan, och så klart megagullig som person. DSC_2922Vi passerade det här vackra. DSC_2945Och tog lite bilder till bloggis.  DSC_3044Vid fyratiden mötte jag upp Jaana och Esmeralda. Här pågår en klassisk instagramfotografering.  DSC_3047Hur fin är hon inte?  DSC_3058Jaana var nypiercad i naveln och allmänt foxy. Vi drack bubbel i Ivar Lo (typ min favoritsysselsättning i världen) och hade en så jäkla fin stund. DSC_3050Sen blev fingrarna iskalla och vi tryckte i oss varsin falafel för att sedan åka hem till Jaana och dricka drinkar och peppa inför kvällen. Vi var på releasefesten av Kobolt (asfin tidning, ta en titt!) och sedan på Nosh and Chow och trängdes med alla hippa och självmedvetna människor. Fashion Week, vilket himla spektakel alltså. Men nu från en sak till en annan:

Annons

Jag går hem vid tvåtiden, promenerar till Vasagatan för att ta bussen och passerar Malmskillnadsgatan, när en man kommer fram till mig.
Han: ”Jobbar du eller?”
Han är fullt seriös när han säger det.
Jag: ”Va?”
Han: ”Jobbar du eller?”
Det går upp för mig att han tror att jag säljer sex.
Jag: ”Vad fan säger du? Jävla idiot!”
Jag halvspringer därifrån med skenande puls. SERIÖST. Jag pallar inte leva i en värld där män förutsätter att jag är en kvinna inom prostitution bara för att jag har kort kjol och passerar Malmskillnadsgatan på kvällen. Jag pallar inte att män tar sig rätten att kommentera hur jag ser ut, vissla efter mig, lägga anspråk på MIN kropp. Jag pallar inte att jag och mina medsystrar alltid måste vara på vår vakt när vi går hem på kvällen. Jag pallar inte att vi ska behöva känna oss otrygga i vår egen stad.

25 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar