Annons
Annons


Den stora San Francisco-dagen, del 2.


DSC_3282Efter att vi hade hängt runt i Height Asbury så promenerade vi genom Golden Gate Park.DSC_3285Där var det vackert.DSC_3288Det varnades för prärievargar : – ODSC_3300Sedan kom vi fram till vårt mål, nämligen De Young Museum.4Det skulle förstås förevigas. Är så pepp på att se hur Felix fotografier från resan blir, han har nämligen fotat flera analoga rullar med detta monster till kamera.DSC_3313En mycket estetiskt tilltalande plats minst sagt.DSC_3322Vi åkte upp i tornet och spanade på utsikten.DSC_3325På andra sidan parken låg Exploratorium – Museum of Science. Danas föräldrar, som är landskapsarkitekter, har varit med och gjort grästaket!!DSC_3330 DSC_3336 DSC_3342Jag hade på mig monkijacka och blus och kjol från second hand.DSC_3346Hatten köpte jag samma dag på en vintagebutik i Height Asbury för 60 kr. Den är mörkt marinblå.DSC_3353Hur fotovänlig får en plats vara egentligen?DSC_3366Sedan tittade vi på konsten.DSC_3370Vill så himla gärna ha ett fint och välggjort stilleben hemma. DSC_3381Efteråt, och vid det här laget var vi ganska så trötta i benen, promenerade vi till den botaniska trädgården. Den var tyvärr stängd.DSC_3387 DSC_3388 DSC_3391DSC_3394Vi spanade in dahliaträdgården i stället.DSC_3395 DSC_3402Sedan åkte vi till Union Square för att shoppa i lite mer kommersiella affärer, som exempelvis Uniqlo (<3), Forever 21 och Urban Outfitters (bilden ovan). Jag köpte ett par vida byxor, Felix ett par jeans och en skjorta.DSC_3421Magarna började kurra och vi åkte till Delfina. En mycket hipp pizzarestaurang i Mission där vi blev uppskrivna på en lista i väntan på bord. DSC_3434Vi fick sitta utomhus under värmelampor, hurra!DSC_3440 DSC_3445Himla god surdegspizza, men eftersom jag och Felix råkar vara ett par mycket mycket talangfulla pizzabagare själva så var vi ändå lite besvikna. Men ändå väldigt värt. Lagom till notan kickade jetlaggen in och vi promenerade tillbaka till vårt sunkiga lilla hotell för att somna omedelbums. Då hade vi varit ute på stan i 12 timmar i sträck.

Annons

Translation: The second part of our first day in San Fransisco. We walked around in Golden Gate Park, visited De Young Museum and went shopping in Union Square. Lastly, we had dinner at the pizzeria Delfina. It was very good but not amazing (since we make great pizza ourselves).

11 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar