Annons
Annons


Acai bowl.


DSC_6859 DSC_6864Mitt största guilty pleasure är att lägga orimliga summor pengar på konstig mat. Det här är ett begär som har växt sedan jag slutade äta kött: plötsligt öppnade sig en värld av baljväxter, fröer och spännande frukt och grönsaker framför mig. Felix tittar på mina chiafrön och hirsflingor och skakar på huvudet, men jag blir som tokig. Roligast är det med frukostar, för där är det bara att ösa på.

Annons

När jag var i Kalifornien blev jag inspirerad av acai bowl-trenden och köpte med mig en himla massa olika saker för att kunna göra det hemma. Acaibäret kallas även världens nyttigaste bär och är fullproppat av antioxidanter, vilket passar mig som jämt är sjuk. Därför bestämde mig för att prova! Tydligen finns acaibäret som fryst puré i vissa affärer, men jag har köpt ett pulver (som nog går att hitta på nätet). En Acai bowl är i själva verket en smoothie med acai i, som du sedan toppar med olika nötter, frön, frukter och eller müsli och äter med sked. Inga konstigheter alltså.

Du behöver:
– En fryst banan. (Det är perfekt att frysa in bananer som håller på att bli
bruna. Skala dem, bryt ner dem i mindre bitar och frys in dem så blir de
perfekta att använda till smoothies eller bananglass)
– Ca 150 g bär av valfri sort. (Jag tog björnbär)
– 1 tsk acaipulver.
– En skvätt mjölk av valfri sort. (Jag brukar ta havre- eller mandelmjölk)
– Toppa med jordnötssmör, frukt och nötter. (Jag tog kakaonibs, skalade
hampafrön, björnbär, bipollen, banan och chiafrön)

Dödsgott, lovar.

Translation: My biggest guilty pleasure is expensive, wierd super food. When I was in California, I was inspired to make my own acai bowl. Here is the recipe: acai bowl (made with a frozen banana, blackberries and 1 tbs acai powder) topped with chia seeds, banana, bee pollen, black berries, hemp hearts, cacao nibs and peanut butter.

13 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar