Annons
Annons


Zucchinipasta med mozzarella- och avokadosås.


Untitled-3DSC_7105DSC_7094 DSC_7095 DSC_7096recept

Först och främst: zucchinipasta bör och kan ej vara ett substitut till vanlig pasta. Det är helt enkelt ett annat sätt att äta zucchini på, i stället för att steka den eller göra en vanlig sallad med den. Får krupp på människor som benämner det som ”nyttig pasta”. Kom igen. De går inte att jämföra med varandra.

Annons

Med det sagt, i USA köpte jag en julienneskärare. De finns att köpa lite var stans, men till exempel här. Det är alltså som en osthyvel eller potatisskalare, men i stället för att bara ha ett blad så har den flera, vilket gör att grönsaken skivas i smala remsor. Jag har t.ex. använt den till att göra den här rätten. Men nu tillbaka till rätten ovan – zucchinipasta med mozzarella- och avokadosås:

För två personer behöver du:
1 zucchini
1 pkt mozzarella
1 avokado
saften av en halv citron
några kvistar basilika
körsbärstomater
pinjenötter
salt och peppar

Skär zucchinin i smala strimlor (lättast är det om du skär av en bit av undersidan så att zucchinin ligger stadigt). Har du inte en julienneskärare går det bra att använda en vanlig potatisskalare. Stek strimlorna snabbt i kokosfett eller olja, men bara så att de mjuknar något. Skär upp mozzarellaosten och mixa den med avokado, basilika och citronsaft. Smaka av med salt och peppar (det behövs ganska mycket). Värm på mozzarellasåsen i stekpannan (då blir den sådär härligt kladdig). Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg upp zucchinipastan och såsen på tallrikar och toppa med körsbärstomater och pinjenötter. Klart!

Translation: Zucchini noodles with mozzarella and avocado sauce. Translate the recipe here.

11 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar