Annons
Annons


Frågor och svar #3


Hej! Fina bilder! Och en tanke: tyckte ditt inlägg för att hitta kompisar i sin nya stad var världsfint, och skulle du inte kunna ha ett liknande framöver för de som vill hitta nya polare i sin gamla stad? Kanske för att liva upp livet lite om en kört på i samma gamla hjulspår ett tag. 🙂

Annons

Tack ska du ha! Sandra har gjort ett inlägg i den stilen här.

DSC_0522

Finns det några vegorätter som inte innehåller kokta/varma grönsaker eller nötter och svamp? Kan inte äta något av det utan kväljningar. :/

Såklart det finns! Du kan byta ut dina vanliga köttbullar och korvar mot vegetariska alternativ som finns i frysdisken. På så vis kan du äta klassisk husmanskost på vegetariskt vis (jag och My åt exempelvis stuvade makaroner med sojakorv häromdagen <3). Satsa på bönor/linser/quinoa så att du får i dig mycket protein, och sedan kan du göra goda sallader (eller pastarätter) med färska grönsaker eller tomatsås eller något i den stilen, och toppa med någon god ost som du gillar. Ägg är meganyttigt också! Här och här har jag gjort inlägg med samlade vegorecept. Kanske att du kan hitta något du gillar där?

Är själv vegetarian så dessa recept kom väldigt välbehövligt. Blir dock lite irriterad på hur du (i min uppfattning) skuldbelägger köttätare lite! Tänk på att du åt döda djur själv för vad – ett halvår sen?

Ja, för att det är megafel att äta djur. 1. Köttproduktionen är den största miljöboven. 2. En himla massa djur lever helt obegripligt fruktansvärda liv för att vi ska kunna äta dem utan att så mycket som blinka. 3. Dessutom sprids en mängd olika sjukdomar genom köttet. För ett halvår sedan hade jag inte de kunskaper som jag har nu, men önskar att jag hade haft det tidigare. Jag gillar inte köttätarFlora!

Skärmavbild 2014-12-04 kl. 10.41.15

Åh! Vad kommer den fina polotröjan ifrån?

Från Asos! Här är den, jag har storlek UK 8.

Var köper du dina värmespolar ifrån? Har letat och letat men hittar inga!

Mina kommer härifrån.

Hejhej! Eftersom du skrivit inlägg om att sluta äta kött osv så undrar jag hur du tänker på det här med dun? (Obs försöker inte sätta dit dig, är nyfiken). Ingen kan ju vara världens samvete osv, och det förstår jag, men när en har tagit beslutet att inte äta kött pga djuretik är det svårt att inte undra över användandet av djur i kläder, täcken osv. Förlåt, jag känner mig lite dryg just nu. Men när någon gått ut så tydligt med vikten av att äta vegetariskt osv så är det svårt att hålla undringarna inom sig. Kram

Jag vet att det inte är ett vattentätt argument, men kläder används ju om och om igen medan mat äts upp på en gång – och sedan behövs mer och mer och mer. Jag köpte ett par skinnskor för någon månad sedan som jag planerar att använda i flera år och samma med min dunjacka. Men det är klart att det är konstigt att jag plötsligt vurmar för en dunjacka när jag samtidigt förespråkar vegetarisk mat av etiska skäl, jag ber om ursäkt för det. Det funkar såklart lika bra med en fuskdunjacka också! Men såhär: jag tar ett steg i taget för att vegoprojektet inte ska bli oöverstigligt stort. Exempelvis sa jag ”jag kommer nog äta kött ibland” när jag beslutade mig för att bli vegetarian, men nu äter jag aldrig det (förutom fisk ett par gånger – men det kändes konstigt så framöver blir det nog helvegetariskt för min del). Med små steg håller jag på att förändra min livsstil, helt enkelt. Nästa steg blir kanske att skippa skinn och dun etc. Hur förhåller ni andra vegetarianer till detta? Vore så spännande att höra!

DSC_7253

Hej fina du! Vilken storlek har du i din blå, mönstrade tröja från Jumperfabriken? 🙂

Hej gullis! Storlek small.

Hejhej fina Flora! Vad tror du om extravalet? Skulle vara kul att läsa lite om dina tankar kring det 🙂 kram

Jag blir helt matt av att tänka på det. SD lär ju växa och det känns fruktansvärt, men jag tror i alla fall på att rösta efter sitt hjärta (F! i mitt fall) och inte hålla på att taktikrösta. Tycker att den här bilden är så peppande:

tumblr_lz6fyxJLux1qexd82o1_r1_1280

Din gråa duffel är såå fin! Varifrån är den?

Gloverall 🙂

Kan inte du göra ett inlägg om presenttips där pengar går till välgörenhet osv? Vill så gärna köpa saker som inte bara gynnar kapitalet men de flesta välgörenhetssakerna kostar en del vilket är svårt som fattig skolungdom utan inkomst :/

I julklappsinlägget tipsade jag om några olika organisationer, men den här kommentaren var väldigt bra tycker jag:

Kolla in på helptohelp.se dom kommer släppa ”kunskapskort” snart. Du skänker då pengar till en students studieavgift i Tanzania. På så sätt hjälper man landet inifrån, tycker det är en sån himla bra ide! Jag ska tex hjälpa till med studieavgift till en lärarstudent och ge till mina släktingar som är lärare 🙂

Hej Flora! Jag tänkte på en grej häromdagen. Hur förhåller du dig till att du är så snygg? Det är ju ändå så att de om passar in i samhället som ”vackra” får kanske fördelaktig behandling, i karriär (särskilt din branch) men även i sina åsikter, i politiken, i allt egentligen. Och om en då ska se sig själv som priviligerad för att vara vit och att ha en viss bakgrund, borde man inte göra det om man är snygg också? Och i så fall; hur?

Hej! Som du skriver så anses det fördelaktigt att vara vit och smal i den här jäkla världen, och det är ju hemskt att det ska vara så. Men jag ser inte mig själv som snyggare än någon annan, så jag har inte funderat på detta mer än att jag just passar in enligt vithetsnormen och smalnormen. Jag har ganska mycket finnar (har någon slags hormonrubbning nu så det är rätt galet faktiskt), svettas mycket och får lätt skitigt hår, har dålig hållning etc och känner mig helt enkelt väldigt vanlig. Men jag tror att en person som exponeras mycket i media eller som folk ständigt ser på bild nästan automatiskt uppfattas som snygg för att en vänjer sig med den personens utseende. Tror du inte att det kan vara så? Att folk som blir lite kända automatiskt uppfattas som snyggare? Knäppt alltså.

DSC_9359

Åh, vill inte döda grötglädjen, men Nytorget 6 har varit ganska tjorviga med kollektivavtal till dem som jobbar där. Kan vara värt att veta så kanske man inte går dit lika ofta (eller alls) tills de skaffat de som arbetar där lite vettigare rättigheter! Älskar deras avokadomacka med chiliflakes men åh, vill ju ändå tro att konsumentmakt kan påverka! För övrigt, himla fint inlägg!

Va, åhnej jag som precis har tänkt att det ska bli mitt nya hängställe. Men jag vill också tro att konsumentmakt kan påverka!!

48 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar