Annons
Annons


Torsdagsbesök och bokklubb.


Älskar diskussionen som har kommit igång i inlägget nedan. Det är viktigt att vi pratar om köttindustrin och ni är så förbannat kloka! Jag vill bara förtydliga två saker 1. Jag är mycket väl medveten om att vegetarianismen är en klassfråga och att det är lätt för mig med min ekonomi, min utbildning och mitt sociala och kulturella kapital att ta beslutet att inte äta kött. 2. Därmed skuldbelägger jag inte människor som väljer att äta kött. Däremot tycker jag att alla som kan ska problematisera sitt köttätande. Animals are our friends and we don’t eat our friends osv.

Annons

Med det sagt så tar vi en titt på hur min torsdag såg ut:

DSC_9697

På dagen satt jag och förprogrammerade blogginlägg inför helgen, läste mina klasskompisars texter och svarade på mail.

DSC_9691

Sedan fick jag finbesök av den här strålande personen. Baby Yasdani <3

DSC_9695

Vi drack te och pratade om jobb och drömmar och framtidsplaner och hur overkligt det är att en person kan finnas i ena sekunden för att sedan vara borta i andra.

DSC_9701

Sedan packade jag ihop för dagen och gick och köpte middag. Här har jag gjort ett desperat försök att täcka finnarna med foundation. Ska till en hudterapeut på fredag så vi får se om jag får någon bukt på det här. Har fett ont 🙁

DSC_9702

Det var nämligen dags för bokklubbsträff!  Hanna bor i Gamla stan just nu och det är ju bara för dreamy.

DSC_9712

Sara.

DSC_9721

Madde.

DSC_9724

Alexandra. Och resten glömde jag ta bilder på :'(

DSC_9726

Vi bytte ut vårt bokklubbsvin till bokklubbsglögg och åt kanelbullar och peppisar och snackade om månadens bok.

DSC_9703

Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm fick 3,7 av 5 möjliga i genomsnittlig bokklubbspoäng. Boken handlar om en massa människor som bor i Trakten, en småstad någonstans i Sverige/Finland, men kanske främst om Doris och Sandra. Den amerikanska flickan har drunknat, och Doris och Sandra vill ta reda på vad som egentligen hände. Samtidigt snärjs de mer och mer in i en verklighet (eller en lek?) som de inte kan ta sig ur. Den här boken är surrealistisk på många sätt och läsaren vet inte riktigt vad som är Doris och Sandras fantasi och vad som egentligen är på riktigt, och det är främst detta, i kombination med detaljrikedomen, språket och relationerna som är bokens styrka. Men de flesta av oss tyckte att Den amerikanska flickan lika gärna hade kunnat vara 350 sidor i stället för 500, för ibland gick handlingen på tomgång. Svinvacker hur som helst.

Translation: On thursday, I had a visitor at the office, Sarah <3. Then I went to my book club meeting where we ate cinnamon buns and talked about Den amerikanska flickan by Monika Fagerholm. 

25 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar