Annons
Annons


Inredningstankar.


Jag är sjuk och har tillbringat större delen av den här soliga decemberhelgen med att ligga på sängen med datorn på magen och kollat inredning till lägenheten. Den är ju, som ni vet, bara 24 kvadratmeter så det gäller att hitta smarta lösningar till förvaring (i nuläget har vi exempelvis bara EN låda för bestick och slevar och sådant, så i köket ska det upp metallstänger med krokar så att vi kan hänga upp slevar, durkslag, kastruller och sådant).

Annons

När jag och Felix flyttade ihop (samt flyttade hemifrån) för två år sedan pyntade vi lägenheten med allt som var 60- och 70-tal. Vi var arton och nitton år gamla och tyckte att det var det finaste vi hade sett. Stora grafiska mönster, underbara färgmatchningar i orange och rosa, gulligt porslin, mycket textilier och bord med perstorpsskiva. Samt småpryttlar ÖVER-ALLT. Nu har vi blivit äldre, mer formintresserade (Felix jobbar på auktionsfirma så han kan löjligt mycket om designmöbler och konstnärer) och inredningsmodet har förändrats. Nu vill vi göra om.

Vi vill att vårt hem ska kännas personligt och konstnärligt men stilrent. Vi vill att det ska vara lättstädat och med ro för ögat. Vi vill ha naturliga material och en lugn färgskala, men med personliga detaljer. Det går liksom inte att ha färgstarka saker överallt när en bor såhär trångt. Hoppas att ni är lika pepp som jag på att se vår lägenhet förvandlas! :))

collage1collage2collage3collage4collage5collage6

Bildkällor: Betonggruvan, Muji, Ikea, Containerstore samt olika hemsidor via min Pinterest.

Vi har varken ett stort, lyxigt kök eller ett snyggt badrum, så vi får göra det bästa av situationen. Måla om, tillföra de färger vi gillar och hitta smarta lösningar. Och så måste vi vinna på lotto för att ha råd att införskaffa nya möbler, men det är en annan femma.

Translation: When Felix and I moved in together two years ago, we loved the 60s and 70s style. Bright colours, big graphic patterns and cute details. Now, we are older, more into design (Felix works at a auction house so he knows a LOT about old art and furniture) and the current interior trend is more minimalistic. We want our new, tiny apartment to be stylish and easy to clean, but still artistic and personal. Very trendy, you might think, but we will make it ours. 

14 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar