Annons
Annons


Frågor och svar #5.


Untitled-1

Ahh, vart kommer träkoppen ifrån? Den med svart sugrör i. Älskar den! 

Visst är den fin! Efter lite googling har jag lärt mig att den heter Kami wood mug och säljs exempelvis här (de kostar ca 500 kr styck och är handgjorda i Japan). För snäppet billigare produkter rekommenderar jag Mujis träsortiment. Jag har en skål därifrån som jag gillar asmycket.

Annons

Flora! Är verkligen förvirrad just nu så skulle älska dig förevigt om du kunde hjälpa mig lite! Det är så att jag fyller 18 år nästa sommar och har tankar på att flytta hemifrån ungefär då. När jag letar runt på Stockholms bostadsförmedling hittar jag lägenheter som är markerade med ”ungdom” men på alla dessa står det dock en liten ruta längst ner med rubriken ”köstatistik”, där det står att liknande lägenheter har förmedlats till någon som har kötid mellan tex 5 och 7 år. Hur fasiken kan detta förväntas av en 18-åring?? Eller jag förstår inte! Hittade en superdupernice lägenhet i Vasastan där lägsta ålder var 18, fett tänkte jag men återigen står det sådär. Och jag hittar inte de lägenheterna som var för särskilda åldrar osv. Hur exakt gick det till när du hittade din lägenhet och hur kan en nybliven 18-åring få en lägenhet? HJÄLP

Hej! För att du ska ha en chans att få en ungdomslägenhet genom bostadsförmedlingen gäller det att du ställer dig i kö samma månad som du fyller 18. Dvs: om du fyller år i juni så registrerar du dig i kön den 1 juni. Jag registrerade mig på tolvslaget när jag fyllde 18 pga att jag inte visste att jag kunde registrera mig samma månad, och det funkade också.

Du kommer att ha störst chans att få en artonåringslägenhet precis innan du ska fylla 19 (för då har du stått längst i kö av artonåringarna). Samma gäller när du blir äldre, du kommer ha störst chans till en nittonåringslägenhet när du precis ska fylla 20 osv. Ungdomslägenheterna annonseras bara ut då och då, så det gäller att du har lite tur och att det annonseras ut lägenheter precis innan din födelsedag.

Det står ”Under de senaste 12 månaderna har 198 stycken liknande bostäder förmedlats i området. De flesta av dem har förmedlats med en kötid på mellan 5 år och 7 år” för att det är en lägenhet med maxålder 25 år. Det betyder att de som har störst möjlighet att få just den bostaden har stått i kö sedan de fyllde 18. På lägenheter som är ämnade för enbart arton-, nitton- eller tjugoåringar (osv) så krävs det förstås inte så lång tid i kön.

När du snart ska fylla 19 gäller det att du ofta går in på bostad.stockholm.se för att se om de annonserar ut några artonåringslägenheter. Du anmäler dig på egen hand. Jag har hört om personer som varit på tjugonde plats i kön till en lägenhet men som ändå har fått den, så gå på så många visningar du bara kan. Stort jäkla lycka till!

florasblogg.se_files_2011_11__dsc00s281

Hej Flora! Min mormor läser mycket och det mesta, därför tänkte jag ge henne en bok i julklapp. Har du något boktips till en person av en helt annan generation? Kanske en bok som en kan läsa oavsett ålder. Tack på förhand och tack för fin blogg!! Kram

Sommarboken av Tove Jansson gav jag till min mormor och det var en dunderhit! Den handlar om relationen mellan en farmor, ett barnbarn och en pappa. SJUUUUUKT fin/gullig/vacker och perfekt att ge en mormor eller farmor tycker jag! Kram och tack för fina ord!

Fast Flora du om någon! Varför ska ni vinna på lotto för att köpa nya möbler om möbler finns. Snälla bidra inte till den sjuka konsumtionshetsen. Använd saker tills dom faller sönder, återbruka, byt, loppis. Men att byta stil och köpa nytt var tredje år är, även för dom som har råd, helt oförsvarbart tycker jag.

Självklart ska vi köpa nya möbler på auktion/loppis. Du vet väl hur mycket jag gillar second hand? Vi sålde får soffa på Bukowskis auktionsverk och har gett bort andra möbler. Dessutom bor vi så litet så det är inte saker till ett helt hus som ska införskaffas, utan typ en och annan förvaringsmöbel. Du kan vara lugn.

florasblogg.se_files_2011_11__dsc0263

Jag ville först säga att du är stark som fortsätter blogga trots att du tydligen har en stor sorg som du bär på just nu. Din blogg är väldigt inspirerande med fina bilder! Jag har inte läst den så länge men kommer definitivt att fortsätta. Nu blir det här nog en upprepning, men jag undrar vem det är du har förlorat? Jag antar att du har skrivit om det innan men som ny läsare blir det lite snurrigt när det vid flera tillfällen hänvisas till sorgen efter hans död, men ingen kommentar om vem han är eller hur du kände honom. Så jag undrar om du kan förklara det, för oss lite nyare läsare, eftersom det är något som återkommer med jämna mellanrum?

Hej och vad fint att du har hittat hit <3 Det är Felix pappa som har dött. Jag har inte berättat det tidigare eftersom det kändes jobbigt att utelämna Felix, men han har sagt att det är okej, så ja, nu vet ni. Saknar Nisse så jävla jävla mycket.

Hej fina Flora! börjar med ett litet tack-för-fantastisk-blogg-med-aldrig-sinande-inspiration-och-pepp 🙂 Jag undrar lite hur du tänker kring nyvalet? kommer du rösta rosa igen eller kommer du rösta mer ”vad som helst för att hejda sverigedemokraterna”? Jag har hört alla varianter från ”ta chansen att få in FI” till ”röstar rödgrönt eller blått för att göra sverigedemokraternas vågmästarroll svagare och att då en röst på FI skulle vara bortkastad”. Hur tänker du? bamsekram, god jul och ett litet fan-girl hej 🙂

Hej gulliga du! Tack för fina ord <3 I ärlighetens namn har jag inte tänkt så mycket på nyvalet. Alla mina tankar har liksom gått åt Felix pappa.  Men som det ser ut nu så kommer jag rösta på F! igen. Jag tror på att rösta med hjärtat, det är det demokrati handlar om.

016a66029bde421d49960eda87b638b4_980x0_c_85_ns_v4

Hej flora! Tack för en jättebra blogg! Jag har två frågor till dig.
1. Hur förhåller sig Felix till att du är vegetarian? Äter ni båda vegetariskt eller äter han kött och hur ställer du dig i så fall till det?
2. Hur fungerar det att blogga för ett företag? Bestämmer du tillsammans med din arbetsgivare vad du ska blogga om och är det de som fixar alla sponsrade inlägg osv? Kan inte du berätta lite mer om hur allt sånt fungerar? Kram!

Hej och tack för att du läser!
1. Felix är i princip vegetarian själv. Vi köper aldrig hem kött så här hemma är han helvegetarian, men ibland, väldigt sällan, äter han kött på restaurang. Jag tycker att det är megabra!
2. Vad jag bloggar om är helt upp till mig själv, så länge det typ inte går emot någon kampanj som Metro har. Dvs, om de har en kampanj med Coca cola så kan inte jag ba ”Coca cola suger, Pepsi äger”. När det kommer till sponsrade inlägg och samarbeten så är det lite olika. Ibland hör Metros säljavdelning av sig till mig och säger att de har en kund som vill göra något med mig. Det kan vara allt från att posta en video här på bloggen till att ha ett butiksevent. Ibland är det kunden som kommer till mig direkt, för att de har hittat min blogg och tycker att den passar dem och ibland är det jag som kontaktar kunden och frågar om de vill samarbeta med mig. Ibland får jag betalt i pengar, ibland i produkter. Men jag är tydlig med vad som är samarbeten/sponsring, så ni behöver aldrig känna er lurade. Kram!

För det första; hej Flora! För det andra; du verkar vara en så himla fin och klok person! För det tredje; jag behöver hjälp! Jag vet att ingen av oss är några relationsexperter men att utbyta erfarenheter med andra är så himla bra och viktigt. Nu till saken. Jag har i fem års tid varit tillsammans med världens finaste människa. En människa som är lika fin på insidan som på utsidan, som ställer upp i alla lägen, som känner mig utan och innan, som jag känner större tillit till än någon annan. Jag älskar honom så fruktansvärt mycket, men jag tvekar på om mina känslor fortfarande är desamma, om jag faktiskt fortfarande är kär. Hur fan vet man när man ska göra slut, och hur gör man? Hur lämnar man en människa som är ens allt, som är perfekt? Det hade varit så mycket bättre om han varit ett svin, liksom. Vi träffades när jag var 15, det är klart att vi förändras, men jag har hela tiden trott att vi vuxit med varandra. Jag vet varken ut eller in. HJÄLP! Om någon annan känner för att ge mig tips så välkommen. Är så tacksam för lite kloka råd. <3

Hej och hjärta hjärta hjärta hjärta! Jag tycker att Gunnar Ardelius har ett bra svar:

img_1499_168702058

Annars så tänker jag att en bra ledtråd är att man liksom slutar anstränga sig för att vara trevlig och gullig och snäll.

Angående hur man gör slut: tror du inte att din pojkvän känner likadant? Ofta tror jag att man går runt och ba ”jag känner såhär men han är fortfarande askär i mig” när det i själva verket är likadant för båda. Prata med honom! Det hjälper så himla mycket. Ni kanske ska känna efter hur det är att vara ifrån varandra en längre tid, eller så bestämmer ni er helt enkelt för att satsa på förhållandet och göra mer spännande saker ihop, ligga mer, resa bort (om ni kan) och gå på dejter. Hoppas du lyckas klura ut hur du känner för honom <3

91eb50d983009b4e8b8b644be494831c_980x0_c_85_ns_v4

Hej! Jag har tänkt lite angående hur du och Felix ser på svartsjuka i ert förhållande. Det verkar utåt sett som ni inte är svartsjuka av er alls, stämmer det? Tänker exempelvis på bilden när ni hade satt upp ett photo booth på toan och Felix sitter med någon av dina (hans?) vänner i sitt knä. Om jag hade sett en sådan bild (oavsett faktumet att jag verkligen litar på min pojkvän, och att tjejen är min vän) hade jag blivit jätteavundsjuk. Det är jobbigt såklart ibland, så tänkte bara fråga dig; är det helt irrationellt att bli svartsjuk över sånt? Känner du inte någonting liknande när du exempelvis ser en sån bild? Förlåt för en jobbig och kanske konstig fråga haha, tycker jättemycket om din blogg! 🙂

Det reagerade jag också på, hade det varit min pojkvän hade jag blivit jätte svartsjuk..

Kära nån. Jag blir inte ett dugg svartis av att en av mina bästa kompisar sitter i Felix knä. Jag blir snarare glad att de gillar varandra så mycket! Vi är alla i samma kompisgäng och jag vet var jag har min pojkvän. Dessutom har Maja också bf. Här är en bild jag tog till er nu i helgen, den är asfin den med:

IMG_3641

I allmänhet är jag väldigt ickesvartsjuk av mig, åtminstone i det här förhållandet. I mitt förra förhållande var maktbalansen annorlunda och jag behövde hela tiden jaga bekräftelse från min pojkvän. Det behöver jag inte från Felix. Jag vet att han älskar mig, helt enkelt. <3

Kan du inte göra ett inlägg där du visar hur du sminkar bort acne? Vilka produkter o steg för steg osv? Kram

Först tvättar jag ansiktet med Fresh Farmacy från Lush. Sedan smörjer jag in mig med en ansiktskräm från Lush som heter Vanishing Cream. Därpå applicerar jag min foundation (Une skin ideal). Sedan täcker jag finnarna med en gul eller mintgrön mineralconcealer från Tikei (det neutraliserar den röda färgen). Sedan mattar jag ner ansiktet med Mineral Veil från Bare Minerals. Helst skulle jag vilja ha en naturlig concealer i gulgrön ton, i stiftform eller flytande. Någon som har ett tips? Notera att alla dessa produkter är naturliga och milda. Kram!

Hej Flora! Först och framst ursäkta mitt dåliga svenska, jag har bara varit här i 2 månader. Men jag läser bloggen din sedan typ 2011, och jag tror att det har hjälpt mig ganska mycket både med språket och livet/att må bättre. Så tack för det. Men här är mitt egentliga fråga till dig: Ska lag skaffa mig en piercing? Jag vill gärna ha en septum och jag är 18, så jag kan göra vad jag vill men jag är också himla rädd för att vad mina föräldrar (och folk i övrigt) ska säga om det när jag kommer hem. Har du lite råd för mig?

Hej! Fasen vad fint att höra att du blivit hjälpt av min blogg <3 SJÄLVKLART ska du pierca dig om du vill det. Din kropp är din kropp och ingen annans. Ps. Din svenska är superbra.

DSC_0135

Åh, Flora! Jag och min livskamrat flyttade också nyss in i samma lägenhetsbyggnad (jag är nästan 100 % säker att det är samma utifrån bilderna och beskrivningar). Blir så glad av dina fina utsiktsbilder, kan stå i en evighet och bara stirra ut genom det där gigantiska fönstret. All lycka till er! Det är knepigt med liten yta som ska delas på, men jag är säker på att det kommer gå fint för er! (p.s, ser fram emot dina inredningsbilder!!).

HEJ GRANNE! Vad roligt att vi bor i samma hus 🙂 Hoppas att det inte var du som spydde i hissen i helgen, samt dekorerade golven med rester från Mc Donald’s. Hehehe. Kram och lycka till med att installera er i nya läggan!

Hej! På tal om böcker så undrar jag om du läst något av Johanna Nilsson? Då kanske särskilt De i utkanten älskande och Konsten att vara Ela som är två av de bästa böcker jag läst. Hon går genom tavlan och ut ur bilden är nog Johannas mest kända, och den är såklart också fin.

Skriver upp dessa på min att läsa-lista bums! Tack för tips!

36 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar