Annons
Annons


Om julen.


Jag har noll julkänsla. Förutom att vår lägenhet är fylld av flyttlådor och så långt ifrån julpyntad som en lägenhet kan komma, så har jag tillbringat säkert 80 timmar i sängen de senaste fyra dygnen med febern och hostan från helvetet. Idag är första dagen på länge som jag över huvud taget kan gå utanför dörren. Jag ska handla värktabletter, ingredienser till vegoköttbullar, vegojanssons och inlagd rödlök, hämta ut ett paket, köpa presentsnöre och gå till vårdcentralen. Mer än så orkar jag inte.

Annons

I kväll ska jag och Felix trängas i vår minimala köksvrå och laga julmat. Kanske slå in en julklapp eller två. Och i morgon firar vi med hans familj och släktingar, vilket innebär att det är den första julaftonen som jag inte tillbringar med min familj. Jag tror att det kommer bli skitmysigt.

Untitled-5

Tänkte att jag skulle pynta bloggen med lite julfeeling i alla fall. Bilder på mammajular och pappajular. Grönkålspajer och risgrynsgröt. Julgranar och lekar. Och så mitt i allt: julen 2011 som jag firade i Kina med en drös personer från min gymnasieskola. Såhär skrev jag på bloggen då: En så himla knäpp grej här är att man, på julafton, sprayar på varandra med låtsassnö i skumform. Överallt fanns galna ungdomar som jagade oss med dessa sprayflaskor från alla håll tills vi blev täckta av vitt skum, det var helt sjukt! Sedan dansade vi vidare till klubbområdet som kändes som typ Las Vegas, helt knäppt! Nästan alla klubbar här är överdådiga och glittrande. Så himlahimla rolig julafton!!!! Blir ju typ avis på mig själv.

I allmänhet har jag en rätt knepig relation till den 24 december. Förra året och det där året i Kina hölls mina ögon torra, men i övrigt har jag gråtit varenda jäkla julafton. Dagen är fylld av så mycket förväntningar, så mycket stress som bäddar för konflikt och ångest. Så vi kan väl lova varandra att vi tar det lugnt, att vi sänker ribban? Och att vi tar hand om varandra. Att vi ler åt kvinnan utanför mataffären, säger hej och lägger pengar i hennes kopp. Att vi fyller dagarna med kramar och kopiösa mängder julgodis. Och att vi ringer de som vi vet är ensamma.

Translation: I’ve had the worst cold ever this weekend so I have no christmas-feeling what so ever. Therefore, I wanted to decorate the blog with some pictures from previous christmas celebrations. Happy christmas you all! Take care of each other and don’t set the expectations too high. Fill the days with a lot of christmas candy. Hug each other, say hi to the woman outside the supermarket and put some money in her cup. And call someone that you know is alone. 

12 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar