Annons
Annons


Mina mål för 2015.


Förra året skrev jag såhär: ”Det är destruktivt med nyårslöften, för de riskerar att aldrig bli genomförda och då kan resultatet bli besvikelse och självförakt. Därför ska vi vara snälla mot oss själva när vi sätter upp mål inför 2014. Vi har tillräckligt med krav på oss, nyårslöftena ska få oss att må bättre, inte sämre. Kom ihåg det.”

Annons

Det här var min lista för 2014. De överstrukna raderna är punkter som jag upplever att jag har klarat av eller genomfört:

✎ Teckna och måla mer. Det kommer bli roligare nu eftersom jag har fått en scanner i julklapp!
✎ Fira vår treårsdag på finrestaurang.
✎ Köpa ett duschdraperi.
✎ Avvara ordentligt med tid för att skriva.
✎ Använda symaskinen. Köpa tyg i second hand-affärer och sy några av de plagg som jag har skisser på i huvudet.
✎ Starta en webbshop på exempelvis Etsy där jag kan sälja mina illustrationer.
✎ Äta ännu mer vegetariskt och köpa mer ekologisk mat.
✎ Gosa mycket med min lillasyster.
✎ Radera bilder från datorn. Lägga över datorns innehåll på en extern hårddisk.
✎ Skaffa fler skrivjobb.
✎ Åka utomlands med Felix i vår. Kanske Venedig, Istanbul eller Barcelona.
✎ Fylla 20 och köpa Cava på Systembolaget.
✎ Klippa page.
✎ Fotografera mer analogt.
✎ Åka till London i höst och hälsa på pappa, Jo och Eloise som ska bo där i ett halvår.
✎ Bada mer, ju äldre jag blir desto mindre badar jag på sommaren, trots att det typ är det bästa som finns?!
✎ Gå på min storebrors bröllop i Kalifornien och sedan åka på roadtrip med familjen.
✎ Söka utbildningar. Fortsättningskurs i skrivande eller konstskolor.
✎ Rensa ut garderoben och sälja kläder på bloppis.
✎ Skaffa en ny mailadress.
✎ Bli skicklig på bokföring och fakturering och sådant som rör min enskilda firma.
✎ Rösta rött (troligtvis rosa) i valet.

Kommentar: Jag har tecknat så jäkla lite i år, men mer än föregående år så det får vara okej. Angående att skaffa skrivjobb så har väl det gått sisådär det med, men jag har ju lagt all min vakna tid på bloggen och mitt skrivprojekt så där får jag vara snäll mot mig själv och säga att det är OKEJ. Och det där med att ”bli skicklig på bokföring” kan ju ifrågasättas, men jag har ju en redovisningskonsult som tar hand om det åt mig så det bör vara okej.

collage1

Och nu till årets lista! Detta vill jag göra 2015:

✎ Åka till Hälsingland för att vara ensam och skriva
✎ Gå på fler dejter med Felix
✎ Träffa farmor oftare
✎ Slösurfa mindre
✎ Säga ja
✎ Åka till New York
✎ Måla akvarell då och då
✎ Göra egen granola
✎ Yoga
✎ Skriva klart mitt projekt
✎ Göra klart min portfolio
✎ Välja sällskapsspel och samtal före film och tystnad
✎ Springa ett lopp
✎ Åka på cykelsemester till Gotland med kompisar
✎ Göra mer webb-tv
✎ Bli master på att borra med borrmaskin
✎ Inreda min lägenhet
✎ Rensa datorn på skit, säkerhetskopiera den och lämna in den på lagning
✎ Göra DIY-projekt
✎ Spela in ett poddavsnitt eller två

Vad har ni för mål? Stora som små!

collage2

Bilder via min pinterest.

Tack för ett jättefint år tillsammans här på bloggen! Sedan förra året har jag 60% fler sidvisningar och 25% fler unika besökare, vilket är så himla himla fint och sporrande. Ni är bara bäst <3

Hoppas att ni får en festlig kväll med god mat, tomtebloss och hångel.  Hejdå 2014, nu ses vi aldrig mer igen!

Translation: New Year’s Resolutions are supposed to make you happy, not the other way around, so be kind to yourself. Here are my goals for 2015: go to my summer house to be alone and write, go on romantic dates with Felix, see my grandmother more, browse the internet less often, say yes, go to New York, make my own Granola, finish my literary project, finish building my portfolio, play boardgames and talk instead of watching a film in silence, go on a bike trip to Gotland with a bunch of friends, do more tv for the web, decorate my apartment and record a podcast. What are your goals? 

27 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar