Annons
Annons


Frågor och svar #7


DSC_0463

Alltså flora!! Du är bara bäst! Blir aldrig besviken på din blogg! Hoppas allt är bra med dig och Felix, ta det lugnt så ordnar det sig med flyttlådorna <3 Förresten, det då åt från julbordet lät perf! Finns alla recepten från tallriken i ditt vegetariska julbordsinlägg? Kram!

Annons

Tack du peppande människa <3 Vegoköttbullarna är från det här receptet, kan verkligen rekommendera det, även i ickejultider. Jag använde parmesanost i receptet. Resten av recepten finns i mitt julbordsinlägg.

Hej Flora! Vill börja med att säga att din blogg är extremt underbar, den känns så genuint egen. Vill också skicka kärlek till både dig och Felix och hoppas ni kan krama på vann och hålla om. Fysik närhet blir så extra viktig när sorg ligger som en dimma tycker jag. Jag har två frågor,
Jag går på gymnasiet nu och hade velat bli lite mer öppen och crazy men känner ibland att jag har svårt att släppa den rollen jag har haft i flera år. Jag vet att en ska vara sig själv och följa sin magkänsla och det gör jag. Men problemet är att jag bjuder mest på mig själv i min närmsta umgängeskretsar. Jag skulle vilja utmana mig själv och våga vidga mina kretsar men hur gör en det?

Hej och å vad du är fin! Tack! Tror du inte att det skulle vara kul att börja på någon aktivitet utanför skolan? Kanske gå med i en politisk organisation eller en teatergrupp eller varför inte börja sjunga i en kör? Du verkar ju vara öppen för att utmana dig själv så därför tycker jag verkligen att du ska våga testa något helt nytt! Lycka till för sjutton!

bokklubb

Vet du hur en ska göra för att nå ut med sin konst i annat än en blogg? Skulle inte du kunna berätta lite mer om ditt måleri? Det vore så inspirerande. Jag har följt bloggen under bara någon månad så det är möjligt att jag missat ett sådant inlägg, men kanske att du kunde göra en repris. Förlåt för långa och konstiga frågor. Puss o Kram!

Jag vet många som lägger upp sin konst på exempelvis Instagram eller sin Facebook. Du kanske även kan sälja din konst på marknader och loppisar och så? En annan idé är att gå runt till caféer och liknande och fråga om de skulle kunna vara intresserade av att ha din konst på väggarna. Eller varför inte ha en utställning i någon lokal du kan få tag i? Om det känns läskigt kan du gå ihop med andra människor och ställa ut tillsammans. Jag har nog inte berättat så mycket om mitt måleri, mer än att jag gör lite illustrationsjobb då och då (ofta är det folk som kontaktar mig för att de har sett mina illustrationer på bloggen), säljer vissa grejer på society6 och att jag mest jobbar i akvarell. Men jag ska göra ett inlägg om akvarelltekniker, lovar! Puss!

Hej bästa flora! Jag har en idé, läste kommentaren här ovan om 15 åringen som ville träffa mer roliga människor, jag vill också det och tror att det finns fler som vill träffa mera intressanta 15 16 åringar som skulle vilja träffa andra nya människor. Du skulle kanske kunna ha en typ ”annons”, att du skriver ett inlägg att om några vill träffas/maila med och så kan dina unga läsare skriva en kommentar med sin mail adress och lite om sig själv så kan man skapa lite mail kompisar och kanske få nya fina kompisar. Sorry om jag skriver fett burrigt men hoppas du fattar, hahah. Btw älskar din blogg, du skriver sjukt fint och blir så jäklar glad av att läsa din blogg, massa kärlek och kramar till dig.

Hej, vilken bra idé! Jag hänvisar till Sandras brevvänsinlägg. Där finns det säkert någon du kan maila med! Tack för att du läser bloggen, det gör mig verkligen jätteglad. Puss och kram!

Processed with VSCOcam with g3 preset Processed with VSCOcam with m3 preset

Hej Flora och tack för världens finaste blogg! Jag har en fråga (som kanske är lite privat, förlåt isåfall) angående att bo ihop. Hur gör du och Felix med pengar? Jag tänker kanske mest på mat, hur ni delar upp osv. Vore kul att höra. Kramar till dig!

Hej gullo! Felix och jag delar på allt som är gemensamma utgifter. På mat och restaurangbesök och hushållspapper osv. Vi har en app som heter Couples där det går att ha gemensamma listor. Alltså: om jag har handlat skriver jag ”Flora 200 kr Hemköp” och då antecknas det även på Felix telefon. När listan blivit lång sätter vi oss ner och räknar ut vem som har handlat för vad och så jämnar vi ut det mellan oss. Det är så oootroligt onödigt att bli osams om pengar och på det här sättet behöver vi aldrig stå i mataffären och ba ”nu är det faktiskt din tur att betala, jag har gjort det de fem senaste gångerna”, ”det har du ju inte alls det” osv. När Kristian Gidlund var döende avslutade han sitt sommarprat med ”bråka aldrig om pengar” och det tänker jag rätt ofta på.

Ps. I appen Couples finns det även en funktion som heter Thumbkiss: När båda har sina tummar på samma ställe på vardera skärm så vibrerar telefonerna. Ganska mysigt vid attacksaknad.

Hej Flora. Jag vet att du inte är nåt proffs eller så, men jag värdesätter din kloka åsikt och dina väldigt vettiga värderingar. I tre och ett halvt år var jag i ett förhållande (alltså, hela min gymnasietid nästan plus lite tid till) där jag ofta blev slagen, kallad ”korkad”, ”hora” osv. För 1,5 år sen tog jag mig loss. Mådde skit, blev väldigt deprimerad och fick tabletter. Nu har jag rest mig, bytt stad och kommit någorlunda till sans. Men, jag är liiiivrädd för att binda mig igen. Tycker att alla är idioter och hatar alla typ. HEMSKT av mig, jag vet. Men var hittar man FINA killar?! Som inte bara vill använda en som ett jäkla hål eller vara elak? Någon man kan lita på? Pluggar på universitetet, alla mina nya vänner är i supergulliga förhållande som jag bara kräks på för att jag på ett sätt är så satans avis, men också för att jag inte alls tror på det där fina längre. Åååååh vad rörig jag är men min fråga är alltså HUR I HELVETE SKA MAN TRO PÅ KÄRLEK IGEN?!

Hej där. Helvete vad jobbigt du har haft det, det gör så ont att läsa dina ord. Jag kan tänka mig att det är assvårt att släppa någon nära inpå efter en sådan destruktiv relation. Jag lovar dig att det finns snällisar och riktigt BRA killar också. Asmånga faktiskt! Kanske att du kan gå med i Tinder? (Har bevis på att det finns bra killar där, mina kompisar exempelvis). Jag måste även tillägga: Du har varit med om något otroligt jobbigt och du borde verkligen prata om det med någon professionell, om du inte redan har gjort det. En psykolog eller en kurator. Det kommer hjälpa dig att våga lita på folk igen. Hejar på dig så himla mycket.

59c8c7437d74f926c5a72b6836130109_980x0_c_85_ns_v4

Åh Flora, din blå-gråa, rutiga jacka från Monki, vilken storlek har du i den? Är den stor i storlek? Tror du att den passar i storlek xs, till en som vanligvis har storlek s? Kram!

Jag har den i stl S, men jag tror absolut att XS också skulle passa. Kram!

Flora jag måste bara, HUR lyckas du med att få bilderna i bra kvalité när du laddar upp dem på bloggen?? jag ändrar till png, skärpar till lite extra, ändrar storleken till samma som bloggens men ändå blir de fula och knappt skillnad på skärpa och bokeh. så jobbigt! har du några bra knep?

Vad kul att du tycker att bilderna har bra kvalitet! Det tycker inte jag… När jag har redigerat klart bilden i photoshop går jag in på File -> Save for web… Det hjälper massor! PNG-filer rekommenderar jag inte på bloggar, de är så tunga, vilket gör att det tar längre tid att ladda sidan.

DSC_7427

Vart i Hälsingland har ni släktgård? 🙂

I Arbrå, utanför Bollnäs!

Wow, I must say all these trips look and sound amazing. Paris and Way Out West looked the best! I have to ask you – if it’s not too much information: how do you organise yourself on all these trips? How do you keep up with work? How can you afford all these trips/do you have any tips for saving for travelling? It’d be great for you to make a post about travelling and how you save for it and how you keep being your environmental-friendly person you are whilst travelling! Hope I’m not asking for too much, I love your blog Flora! 🙂 Daria x

Hi and thank you! Most of these trips were domestic. I visited my brother, my friend and stayed at my summer houses (My family have two, I am so fortunate), so those trips were cheap. I worked for Videofyme at Way out West so they payed for my train, hotel and festival pass. When I went to London, I travelled with SAS ungdom (which is cheap) and stayed at my dad’s girlfriend’s house. To Paris, we travelled with Ryanair (MEGA cheap) and borrowed a studio from a relative. I booked the plane ticket to California almost one year ahead, so when I went there I had had some time to save money, and we got to stay in different places for free. This blog is my job, so this blog is what pays my travels. I’ve always been good at saving money, but I’m not sure if I have any specific tips. However, I always check if I know someone who has a flat in the city I’m going to, that might be a good tip? Maybe you can try couchsurfing? As far as environmental-friendly goes, I take the train around sweden. However, I do travel by plane a couple of times a year, which of course is bad.

DSC_0731

Hej flora! vilken otroligt fin klänning du har!! var har du hittat den måntro? puss och gott nytt år förresten!

God fortsättning! Klänningen är från Monki, men tyvärr hittar jag den inte på hemsidan.

Jag har som mål att fota mer att lägga ut i min blogg, men i och med det undrar jag hur du redigerar dina bilder i din blogg? jag är student så letar gratisprogram på internet men är så oteknisk att det är få jag förstår… Har du någon idé på någon gratis, men enkel redigeringsprogram att använda?

Jag redigerar mina bilder i Photoshop! Du kan testa Pixlr som är en gratisversion online. Lycka till!

R1-06678-0029

Hej Flora, tack för en super fin blogg. Jag har precis börjat fotografera analogt och älskar det verkligen. Det är något oförklarligt vackert att vänta på att få fotografiet i handen. Jag undrar om du och Felix skulle kunna ge lite tips? Framkallar ni själva eller lämnar ni alltid in? Vad är era favorit motiv? Svartvitt eller färg och varför? Massa kramar o gott nytt år! <3

Jaaa stunden innan en öppnar kuvertet med de framkallade fotografierna är en av mina bästa känslor. Jag gick en kurs i fotografi på gymnasiet så då framkallade jag en del bilder själv, men nu lämnar vi alltid in våra rullar. Vi brukar gå till Odenlab eller Schönherrs för att få de framkallade. Jag har nog inga specifika tips när det kommer till analogt foto, men läs gärna mitt fotoinlägg där jag har skrivit ner mina allmänna fotografitips. Men det är klart att jag blir mer selektiv när antalet fotografier på en rulle är så begränsat, motiven blir liksom viktigare och jag knäpper inte av bilder bara för att ha något att dekorera bloggen med, utan snarare något som betyder på riktigt. Vi gillar både färg och svartvitt, det framhäver olika känslolägen. Kram och gott nytt <3

Halloj! Såg precis dokumentären Finding Vivian Maier på svtplay. Har ni sett den? På tal om att ni båda fotar mkt och sådär. Intressant på många vis, men framförallt tycker jag att hennes fotografier är så otroligt fina.

Tack för tips! Den ska vi absolut kika på.

Scan-17

Alltså det här kanske låter jättekonstigt, men jag tycker bara att det är så fint att du uppmuntrar Felix fotografering när det känns lite grann som ”din grej” att fota. Självklart kan man inte paxa sånt och det är ingen tävling osv men det känns storsint av dig på något vis. För dig kanske det är en självklarhet men jag reagerade iallafall. Hoppas du har en fin start på det nya året!

Jag fattar hur du tänker och jag tror att jag var lite mer så förr. Var noga med som var ”mitt intresse” liksom. Men nu tycker jag bara att det är asroligt att dela ett intresse med honom. Hur skulle jag kunna göra annat när fotograferandet får honom att må så bra?

Flora!!! Vad bra du är! Tycker du om Harry Potter?? Filmerna/böckerna? Om inte – varför? PUSS och gooood fortsättning!!!!

SÅKLART jag gillar HP! Läste alla böcker när jag var liten (dock inte fem gånger som många andra har gjort, utan en gång per bok) och har sett alla filmer. Hermione Granger och Luna Lovegood är mina favvokaraktärer. Jag väntar fortfarande på mitt brev från Hogwarts.

DSC_0821

Flora, jag tycker detta är bland de finaste saker jag har läst, eller hört någon göra, men jag undrar bara hur du påbörjade själva konversationen med personerna som satt där? Har tänkt på detta mycket, men jag blir liksom självkritiserande och tänker typ att ”de tror säkert att jag ser ner på dem” eller så, men hälsar alltid på kvinnan som sitter utanför ICA och lämnar alltid pant-pengar till henne och så. Men har också tänkt på det när det var en sådan kall julhelg och man vill inte att någon ska fara illa. Sjukt bra initiativ! Och sjukt bra inspiration. Fortsätt med det. Att inspirera oss ♥ (angående soppan som jag och Sarah delade ut till hemlösa).

Vi sa bara ”hejhej” och sedan satte vi oss på huk bredvid personen i fråga. Tog fram sopptermosen och brödet och sa ”soup and bread”, hällde upp soppan i en kopp och sa ”it’s very hot”. Jag kände att det viktigaste var att hålla ögonkontakt, le och liksom se de här människorna som så många gånger blir ignorerade. Många sa tack och vi svarade varsågod och sedan sa vi hejdå till varandra. Fler ord än så blev det sällan, kroppsspråk räcker så himla långt, men nästa gång tänker jag lära mig några ord på Rumänska, eftersom många kommer därifrån. Tack för pepp <3

Hallå! Har funderat mycket över detta och tänkt på det faktum att jag jobbar på en förskola där mycket mat slängs, trots att vi har många som sitter på gatorna runtomkring. Vi får göra lite med maten som vi vill efter att barnen fått det de vill ha, då det ändå inte skulle fungera med rester på en sådan stor skola, men problemet är att det skulle vara svårt att få ihop saker till servering och att möjligheten att värma grejerna skulle vara liten. Tror du att någon hade uppskattat kall mat i typ en påse (jag brukar ta hem resterna så när det är vegetariskt), eller är det bara nedvärderande? Tänker också att språkbarriären gör att jag inte hade kunnat förklara detta, och jag är dessutom rätt blyg. Hade förstås inte gått varje dag heller, men någon gång ibland.

Jag tycker absolut att du kan ge kall mat. Det är klart att det är bättre om den är varm, men många av dessa människor är ju svinhungriga så då blir de säkert glada för riktig mat. Om du har möjlighet så kanske du kan värma maten precis innan du går från jobbet så kanske den håller sig lite ljummen i alla fall? Och kanske hellre ge bort den i en plastlåda än en sladdrig påse? Så att det ser lite aptitligt ut liksom. Men kall mat i en påse är ju bättre än ingen mat alls. Men jag har ju inte tolkningsföreträde i den här frågan, utan kan bara spekulera!

Klistrade in denna kommentar, för det är ett så himla bra tips: Tips till alla: gå med i gruppen ”hopkok” på facebook. där samlas folk, lagar mat ihop och delar ut till de som behöver!!

2505c73aa5cf5e0721265a7e9f0ee1b6_980x0_c_85_ns_v4

Ser jag helt fel eller är Felix med i videon från ettan? Visste inte att ni känt varandra ändå sen dess eller gick i samma klass. Fint ju! Det ser ut som ni hade det så himla bra. Kram till dig, Flora. Du är superviktig och superbra!!! (angående filmen i det här inlägget)

Det stämmer! Vi gick i samma klass i tre år på gymnasiet 🙂 Här är del 1 och del 2 och del 3 i inläggsserien om hur Felix och jag blev ihop. Kram och tack som bara den <3

20 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar