Annons
Annons


Lilljul.


DSC_0832

Igår var det dags igen! Min familj är ju utspridd över hela himla jordklotet men nu efter nyår har några av dem samlats här i Stockholm. Dags för lilljul med andra ord.

DSC_0848

Vi samlades hemma hos mamma och Calle vid tvåtiden och började förbereda. Deras nya bokhylla är för övrigt helt perf tycker jag. Vitlaserad furuplywood i kuber från golv till tak. Platsbygd och designad av min morbror Buster Delin, som även är husets arkitekt.

Annons

DSC_0833

Elver, som är min brorson, hade slagit sig ner för att läsa en sida eller två om brandbilar. Gulliga unge.

DSC_0846

Vi dukade fram maten på köksön.

DSC_0844

Och Felix och jag grät blod över att inte ha ett så här fint och stort kök.

DSC_0867

Ser ni någon likhet?

DSC_0857

Det är nämligen så att Jo (som är pappas tjej) har en mamma som är helt sjukt bra på att sticka. Hon erbjöd sig att göra en tröja till mig, och då skickade jag en bild på Felix favorittröja som hans farmor har gjort. Den blå alltså. Och så har Shelagh stickat en likadan till mig, fast i röda nyanser! Huuur fin? Och lite cute att kunna parmatcha också, det får ni väl ändå hålla med om.

DSC_0882

Åter till dagens festligheter.

DSC_0877

Mio var finklädd i fluga.

DSC_0880

Mammas arbetsrum är lite som en djungel, vilket ju passar en trädgårdsdesigner.

DSC_0885

DSC_0890

Uma låg och latade sig i sin tron hela kvällen.

DSC_0895

DSC_0896

Så fint att se min storebror Viggo igen!

DSC_0909

Sedan kom mormor också.

DSC_0910

Dags för mat! Hurra! Det fanns asiatisk coleslaw, rotfrukter i ugn, tzatziki, avokadosallad och dödsgoda zucchinibiffar med parmesanost. Plus en massa kött som fick mig att känna såhär. Men det är verkligen fint när ens familj anstränger sig för att laga festlig och god mat till oss vegetarianer.

DSC_0918

Stor familj! Jag är så tacksam över att mamma och pappa är så bra kompisar trots att de skilde sig när jag var sju, och att vi alla kan fira jul tillsammans. Det är verkligen en ynnest. Men vi saknade Froste och Dana som bor i USA.

DSC_0924

Vi smällde christmas crackers som pappa och Jo hade tagit med från London, därav kungakronan (som legat inuti smällkaramellen). Här är pappsen och farmor, med jultröjan på.

DSC_0929

Mio beundrade granen.

DSC_0935

Mormor och Felix. <3

DSC_0942

Jo, min lillasyster Eloise och pappa.

DSC_0937

Hähä ändå lite roligt att Eloise är faster till Mio.

DSC_0828

Sedan blidde det dags för paketöppning. Jag fick så fina saker att det inte är klokt, känner mig bortskämd och glad. Vill ni se dem?

DSC_0961

Efteråt skulle förstås Elver bygga ihop sitt julklappslego. Pappa Viggo fick hjälpa till.

Untitled-1

Avslutar årets sista julinlägg med ostbrickan från himlen och en ärtig bild på min mormor.

Translation: Yesterday, I celebrated christmas with my family (since some of them normally live on the Swedish Westcoast and in London). It was such a cozy evening in mum’s and Calle’s beautiful house with great food, great company and great christmas presents. So happy to have them all under the same roof, even though we missed Froste and Dana who live in the US.

35 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar