Annons
Annons


I min sminkväska.


DSC_2321

Jag älskar ju smink och letar ständigt efter bra produkter som gärna är av naturligt ursprung. Låt oss ta en titt på vad jag har i min sminkväska just nu:

DSC_2286

DSC_2291

1. Une Skin ideal i nyansen 105, med 98,2% naturligt innehåll. Ger ett halvtäckande resultat med mycket lyster. Jag smörjer in huden innan, sedan applicerar jag foundationen med fingrarna. På torr hy (typ finnar som håller på att läka) masserar jag in foundationen så att den blendas in ordentligt med huden.

Annons

2. TiKei Concealer yellow. Den här concealern applicerar jag ibland på röda finnar med en concealerborste. TiKeis smink innehåller 100% svenska mineraler.

3. TiKei Bronzer original. Den applicerar jag med en snedställd, mellanstor borste under käkbenen och i tinningarna.

4. Tikei Rouge lovely. Ett kallt rouge som jag duttar på ”äppelkinderna” med en stor borste.

5. Make up store Cover all mix. En concealer som jag använder runt ögonen: den gula färgen ovanpå ögonlocken (som alltid är lite rödlätta på mig) och den röda färgen under ögonen (där jag är lite blå). Egentligen borde detta vara nummer 1 då det är det allra första jag gör, efter att jag smort in ansiktet med hudkräm.

6. Tikei Finishing veil matte. Ett transparent matt puder som jag applicerar ovanpå min foundation så att rougen och bronzern ska bli jämn (annars fastnar liksom borsten på den lite oljiga huden). Jag använder även detta puder ibland under dagen, för att matta ner min blanka panna, haka och huden bredvid näsan.

DSC_2305

7. Mascara från Idun minerals. En mineralmascara som ger långa och volymrika fransar. Luktar tyvärr lite fränt.

8. Weleda everon lip balm. Mitt favvolipsyl of all times. Innehåller bara naturliga ingredienser.

9. IsaDora Glossy eyeliner. Den bästa eyelinern jag vet som sitter som berget hela dagen. Megastort minus på flaskan som ALLTID går sönder. Förstår inte att IsaDora inte har fixat detta än?

10. Viva la Diva Eyebrow fine liner. Den här flytande ögonbrynspennan är mitt senaste tillskott i sminkväskan och är superbra och billig (79 kr). Minus på att den inte finns i fler nyanser (jag skulle vilja ha den liiite ljusare och liksom lite ”smutsigare” i färgen.

11. Läppstift från en marknad i London (se färg nedan). Kostade 1 pund.

12. L’Oréal Brow artist plumber. En borste med ett transparent gel som gör att ögonbrynen sitter på plats.

DSC_2315

Läppstiftet är av usel kvalitet men jag älskar den vampyrröda färgen. Jag applicerar det med en pensel och använder ett transparent puder ovanpå så att det sitter på plats.

Ps. Tikeis borstar är av syntethår och Bare Minerals borstar är av gethår, men de är också typ sex år gamla. Jag skulle inte köpa djurhårsborstar idag. Enligt kosmetikaföretagens olika hemsidor är inga av dessa produkter testade på djur.

Här är en video där jag sminkar mig. Jag har bytt ut vissa produkter sedan dess, plus fått tillbaka min acne :—-)

Translation: In my make up bag. Translate the post here.

32 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar