Annons
Annons


Smoothies, nymålad vägg och alla hjärtans dag-tips.


Jaha jaha, vad har hänt sedan sist då?

IMG_4907

Jo, det ska jag berätta för dig. I söndags var jag sugen på finfrulle, så då kokade vi kaffe (mest för doftens skull, jag dricker ju typ inte kaffe pga överkänslighet), gjorde smoothie på banan+hallon+mynta+lime+jordnötssmör och åt hembakat bröd med avokado plus kokta ägg.

Annons

IMG_4909

Jag gick till järnhandeln och köpte en burk ljust turkosblå väggfärg häromdagen, så i söndags målade jag två väggar i hallen. Jag pendlar mellan att tycka att det är superfint och att tycka att det är för babyblått, men lovar att visa er bättre bilder snart.

IMG_4906

Felix satte upp hyllor under tiden, och så åt vi pasta med gorgonzola och brysselkål till lunch i ett rum som badade av solsken. Vi var så produktiva från morgon till kväll: slängde skräp och packade upp de sista lådorna och fixade fint. Älskar känslan efteråt.

IMG_4911

På kvällen bakade jag med ingredienser som kikärtor, jordnötssmör och choklad. Resultatet är mjuka kakor som är helt galet mättande men himla goda. Tyckte jag. Det tyckte inte Felix. Här är receptet för den som är intresserad! Och här är ett recept på kakor med svarta bönor som bas.

Untitled-9

I måndags köpte jag och Rebecca varsin wrap och sen gick vi på en lunchpromenad i solskenet.

Untitled-6

Apropå solsken så kan inte jag låta bli att ta selfies i det här vädret. En blir ju bländad när en gör det, så jag har ingen aning om folk tittar på mig och tycker att jag är värsta tönten (antagligen). Men jag vill liksom visa för världen ATT SOLEN SKINER PÅ MIG.

P1000350

I onsdags gjorde jag en smoothie av ingredienser som jag fått av Go Green (havremjölk+banan+psylliumfrön+äpple+vanilj). Har obvi en smoothieperiod just och gör olika varianter varje himla morgon. Älskar det.

IMG_4845 (1)

Här är en annan variant efter ett recept från Frida. Havremjölk+banan+avokado+dadlar+kakao+cayennepeppar. Smakar chokladpudding.

Untitled-3

Jag klädde mig i jeans från Dr Denim, polotröja och koftgrej från Monki och skor från Vans. Här får ni även en glimt av hur den ljusturkosblå väggen ser ut.

P1000370

Hade på mig mitt Fuck ALS-armband också. Finns att köpa för 50 kr här, pengarna går till ALS-forskningen.

https://www.youtube.com/watch?v=2EEw_NkrB3g

Sedan satt jag på kontoret och sittdansade till den här videon :-)))

IMG_4913

Vid lunch släpade jag med mig Frida ut på Stortorget för att få lite ljus.

IMG_4912

Jag åt jordärtskockssoppa som Felix hade gjort, plus en macka med tartex (smakar som leverpastej men är vegetariskt! varför har jag inte provat det tidigare? Men varför är det så svårt att klämma ur tuben?). På kvällen var jag barnvakt till Felix lillebror, och så var det med det!

Här är tre tips inför alla hjärtans dag, för dig som bor i Stockholm:

Vintermarknad på Mosebacketerassen
Förgyll dagen med en marknad med Stockholms bästa utsikt på Mosebackes klassiska terass. Det blir en stadsmarknad som bjuder på allt ifrån konst och design till litteratur, antik och kuriosa. När magen kurrar hittar du chili med nybakat bröd i Terrassens bistro. Mosebacketerassen, Mosebacke Torg 1-3, kl. 11:00. Gratis

Frukost och visning av filmen Whiplash
Börja Alla Hjärtans Dag på mysigaste sätt med Bio Rios populära Filmfrukost, med visning av den femfaldtigt Oscarsnominerade Whiplash. Frukost på köpet! Bio Rio, Hornstulls Strand 3, kl. 10:30. 160 kr (via Spontano)

Film: Bad hair på Cinematiket
Det är snart dags för skolan att börja och Junior ska ta sitt årliga porträtt. Hans vänner föreslår att han ska ha på sig en röd basker, så han kan likna en militär, men Junior har andra planer: han tänker göra sitt krulliga hår rakt. I Venezuela är det något som kvinnor gör, och hans mamma blir så orolig för att hennes son har blivit homosexuell att hon tar med honom till doktorn. Vad som väntar är en djupdykning ner i homofobins och rasismens Venezuela. Cinemateket Filmhuset, Borgvägen 1, kl 17.00. 70 kr (via Spontano).

Puss <3

22 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar