Annons
Annons


Frukostbio, solpromenad och Louise Bourgeois på Moderna museet.


Jag och Felix hade inte tänkt att göra något särskilt på alla hjärtans dag förutom att möjligtvis grabba en pizza tillsammans, men så slutade det med att det blev den dejtigaste (och finaste) dagen på länge.

Annons

DSC_2677

Klockan 10.30 befann vi oss på Bio Rio för att se morgonvisningen av Whiplash.

DSC_2645

De har ett genialt koncept där en betalar 160 kr och får biobiljett + frukost som förtärs framför filmen. Obs! Det var popcorn på yoghurten <333

DSC_2649

Bio Rio är den mysigaste biografen jag vet. Filmstaden Sergel och Söder kan slänga sig i väggen.

DSC_2656

Kolla bara belysningen och väggpanelen liksom.

DSC_2682

DSC_2651

Whiplash handlar om sjuttonårige Andrew som går på New Yorks bästa musikskola, där han spelar trummor under uppsikt av den hårdaste och vidrigaste läraren någonsin som anser att ”good job” är det sämsta en kan säga till sin elev. En grabbtät film med sexistiska skämt här och där, men stark och nervig. Jag och Felix var helt svettiga om händerna efteråt, kanske speciellt Felix eftersom han gick trummor på gymnasiet. Här är trailern om någon skulle vara sugen.

DSC_2678

När vi kom ut ur salongen badade foajén i solsken.

salong2

Jag kikade in i Salong 2 som är deras nyöppnade café/bar/restaurang. Måste äta där snarast! Älskar färgskalan och inredningen.

DSC_2666

Allt på menyn är vegetariskt dessutom.

DSC_2687

Sedan promenerade vi ut i solen.

DSC_2690

Och gick Hornsgatan upp. En sväng in på Herr Judit,

DSC_2696

och en blixtvisit på Uppåt Väggarna.

DSC_2699

VÅR VÅR VÅR. Vi kan väl bestämma det?

DSC_2712

I Gamla stan var himlen dramatisk.

DSC_2719

Vi styrde stegen mot Skeppsholmen.

DSC_2729

För att gå på Moderna museet och Louise Bourgeois utställning I have been to hell and back. Utanför stod jättespindeln Maman och vaktade museet.

DSC_2741

DSC_2740

Jag var pepp.

DSC_2742

Louise Bourgeois är en av de häftigaste konstnärerna jag vet. Hon föddes 1911 och har gjort helt fantastiska skulpturer och är i allra högsta grad en feministisk förebild. Hon var exempelvis den första kvinnan att ha en retrospektiv utställning (där hela konstnärsskapet från början till slut ställs ut) på MoMa i New York.

DSC_2772

Se dokumentären om Bourgeois på SVT innan ni går och ser utställningen, för det enda jag kunde sakna på Moderna museet var en filmvisning som presenterar konstnären och betraktaren för varandra. Hon hade ju en så spännande personlighet.

louisebourgeois3

louisebourgeois2

Bäst av allt var rummet med textilskulpturerna. Älskar dem.

louisebourgeois

Lova mig att ni går och ser den här utställningen okej!!

DSC_2783

Efteråt slog vi oss ned i kafeterian med varsin skål kålsoppa.

DSC_2784

Där var det vårkänsla.

DSC_2790

Killen jag är kär i <3

modernamuseet

Jag såg ut såhär, i vintageklänning och veganska Dr Martens.

DSC_2804

Avslutningsvis kikade vi i shoppen, och sedan tog vi bussen hem där vi panikdäckade i sängen och sov middag i en timme eller två. Sedan gick vi ut för att äta middag, men det får ni se i morgon eller så.

Translation: Valentines day. Breakfast at the cinema (we watched Whiplash), a long walk in the sun and a visit to the modern museum where we experienced a fantastic exhibition by Louise Bourgeois.

14 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar