Annons
Annons


Fjorton frågor till Daniel.


I den här inläggsserien får ni lära känna mina vänner lite grann. Låt mig presentera Daniel! En av mina finaste vänner som jag lärde känna på gymnasiet och som jag inte tänker släppa taget om trots att han flytt Stockholm för Lund.

Annons

DSC_0405

Hej Daniel, hur står det till idag?

Hej Flora, jag har sovmorgon idag vilket är väldigt bra eftersom oftast har så svårt att gå upp i ansenlig tid. I eftermiddag ska jag gå på föreläsning och efter det ska jag sända radio. Typiskt bra grejer!

Vad sysslar du med nu för tiden?

Jag bor i Lund och pluggar Språkkonsultprogrammet (det låter mer fancy än det är), och gör två program på studentradiokanalen Radio AF. Utöver det är jag med i hiphopbandet Adiafora. Vi har just släppt en ny EP och håller på att boka spelningar i vår och sommar. Det är rätt mycket men också väldigt roligt!

Processed with VSCOcam with a6 preset

När förstod du att du ville syssla med underhållning?

Det vet jag inte. Jag har alltid varit väldigt intresserad av underhållning, typ i alla sorters former. Någon gång ganska tidigt fattade jag nog att det fanns människor som kunde försörja sig på att göra något kreativt som de verkligen älskar att göra, i stället för att gå och tycka illa om ett niotillfemjobb. Ett tag var jag helt inställd på att jag skulle hålla på med film, sen testade jag att göra radio och nu tycker jag att det är grymt! Och att jag började pyssla med musik var inget planerat, det bara hände. Jag kanske svävar iväg från frågan lite, den är svår att svara på. Jag kan ju testa att dra till med ett datum om någon skulle vilja ha ett tydligt svar: 23 April 2001, 16:47 (OBS vild gissning!)

Vad gör dig feeeeeeeett glad?

Det här.

25813_389805996888_7503548_n

Om du var en emoji, vilken skulle du vara då?

daniel

Om jag var en emoji, vilken skulle jag vara då?

8873f54631bdd888746e7fdf92d27c11_980x0_c_85_ns_v4

31770_431835291843_6857119_n

Vilka podcasts och/eller radioprogram får mina läsare inte missa?

Jag tänker kuppa in ett eget program här – Kreml Fraiche! Det är ett tävlingsprogram som handlar om häpnadsväckande sanna och falska historier. Två lag har med sig två historier var till varje avsnitt, en sann och en falsk. Sen går det ut på att klura ut vilken som är vad. Om det andra laget gissar rätt får de poäng, om de gissar fel får det första laget poäng. Lärorikt, klurigt och kul på samma gång!

Jag kan också tipsa om Metropol med Eye N’ I. Han är kanske Sveriges bästa rappare, och varje söndag mellan 15-19 spelar han musik som aldrig spelas i radio annars. Det är ett perfekt söndagsprogram som en kan gå och softa till i sina mjukaste kläder. Massa bra musik, och roligt mellansnack!

Vad var ditt första intryck av mig?

Jag hade börjat på vår gymnasieskola några veckor efter alla andra. I början tyckte jag att folk antingen kändes bratiga och stela eller lite kufiga. Sen träffade jag dig och jag tyckte att du verkade så cool! Du gick runt med nån baggy mössa på dig, och typ en hoodie (?) och en kamera slängd över axeln. Jag tänkte typ att du var en cool snowboardtjej och det tog ett tag innan jag vågade snacka med dig. Tillslut vågade jag, and the rest is history… Ganska off intryck så här i efterhand, men visst hade du en lite streetig stil där ett tag?

DSC_2416

Haha ja, det stämmer nog. Om du var ekonomiskt oberoende och fick ta med mig på en resa, var skulle vi åka och vad skulle vi göra där?

Alltså om jag var ekonomiskt oberoende måste jag nästan säga att vi skulle åka ut en sväng i rymden. Tänk vilka mäktiga selfies vi skulle kunna överraska med! Men om det måste vara på jorden skulle vi nog åka till en mäktig skog i USA eller Ryssland och kolla på en bjöööörn!

Vad röstade du på i riksdagsvalet och varför?

Jag röstade på Feministiskt Initiativ. De driver den viktigaste kärnfrågan idag, och deras perspektiv behövs mer än någonsin när rasismen bara fortsätter att växa.

Lund -13

Vad är det gulligaste som finns på internet?

Det här är ju något av en klassiker, men ack så gulligt (och kladdigt musiklagt)!

Pest eller kolera: att aldrig mer få lyssna på musik eller att skeda och eskimåpussas med Jimmie Åkesson en gång i veckan resten av livet?

Haha! Det vore omöjligt att helt avstå från musik, så jag måste välja skeden. Jag tänker att Jimmie nog behöver lite mänsklig värme, även om det blir obekvämt för mig. Hoppas bara att jag slipper skeda honom när han dött (jag förutsätter att jag kommer överleva honom)…

DSC_1856

Vad är meningen med livet? SVARA JAG VILL VETA

Ta närmsta bok, slå upp sida 49, läs den femte meningen – DÄR HAR DU DET!

Det blev ”Skär avocadon (med kärnan kvar) i skivor, omogen avocado kan användas”. Så jag antar att avokado är meningen med livet, men det visste jag ju nästan redan. Men du, när flyttar du egentligen tillbaka till Stockholm? Vi saknar dig.

Jag saknar dig och Stockholm också! Men jag vet faktiskt inte när jag flyttar tillbaka på riktigt, har åtminstone ett och ett halvt år kvar på utbildningen. Vi kan trösta oss med att jag ju i alla fall kommer hem till sommaren!

DSC_0451

Här kan du läsa femton frågor till My.

Translation: Fourteen questions to my friend Daniel. Translate the post here.

31 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar