Annons
Annons


Hemma hos mamma och Calle.


DSC_2872

I söndags åkte jag ut till mamma och Calle för att fotografera. Mamma har kurser i trädgårdsdesign och Calle har keramikkurser och de ville ha lite bilder till sina hemsidor. Men utöver kursbilderna så tog jag en hel del bilder på inredningen. Jag hade bara mitt 50mm-objektiv med mig så jag kunde inte ta några vidvinkelbilder och dessutom satt det ju kursdeltagare här och var, men jag lovar er att fota de övergripande rumsligheterna nästa gång.

Annons

DSC_2949

Vi kan ju börja med att kika in i sovrummet. Där har de råbetongväggar och en skitfin plansch. Huset är ju lite japaninspirerat så den passar bra.

DSC_2951

Fin färgskala i rött, gult och orange.

DSC_2950

Bakom gardiner från Afro Art (samma tyg som vi har på vårt överkast ni vet) finns kläderna.

villaraku

I stora rummet finns bokhyllor från golv till tak, en kamin och en hänghörna. Bakom kaminen ska det kaklas med Calles egengjorda kakelplattor. Till höger ser ni en inomhuslind som har hängt med så länge jag kan minnas. Jag har en likadan hemma, men mycket mindre förstås.

DSC_3207

I bokhyllan finns förstås böcker men också ett och annat konstföremål. Exempelvis den här skulpturen av Hertha Hillfon, som är Calles faster.

DSC_3208

Och insekter och fåglar av Sam Stigsson.

villaraku2

Innan mamma blev trädgårdsdesigner var hon barnboksillustratör, och till höger kan ni se ett gäng illustrationer. Fågeln målade jag för ett par år sedan, den känner ni kanske igen.

DSC_3211

Alla hyllor i huset är gjorda av vitlaserade plywoodskivor. Så sabla fint ju, och funkar för de flesta plånböcker.

DSC_2902

Kurslitteratur.

villaraku3

Uma i djungeln <3

DSC_3180

Morotssoppa och Calles bröd till lunch yes please.

calleforsberg

En snabbtitt i verkstaden kan ni få också.

DSC_3132

Där händer det grejer.

DSC_3226

Huset är ritat av min morbror Buster Delin och växthuset är ritat av min pappa/Sweden green house. Klart slut!

Här kan ni se fler bilder på mammas och Calles hus.

Translation: Som shots of my mum’s and her husband’s house. Lalalalove it.

23 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar