Annons
Annons


CHOCOLATE & COCONUT CHIA PUDDING


DSC_3851 copyChiapudding kan ju varieras i en evighet, men jag älskar allt som har med choklad och kokos att göra så därför uppskattar jag den här varianten lite extra. Kokosmjölken gör puddingen lite tjockare än vanligt, och kokosflingorna och kakaon gör att den smakar lite som en chokladboll. Och chokladbollsfrukost gillar vi ju.

Annons

DSC_3857För en portion behöver du:

3 msk chiafrön
1,5-2 dl kokosmjölk (jag blandade ut den krämiga delen med ”kokosnötsvattnet”)
2 msk kokosflingor
2 msk kakao
1 msk jordnötssmör
en knivsudd vaniljpulver
lite agavesirap/honung/lönnsirap
litelite salt

Gör såhär:

Blanda ihop samtliga ingredienser så att alla chiafrön blir blöta. Ställ i kylen i ett par timmar men gärna över natten. Toppa med exempelvis bär och jordnötssmör (jag blandade ut jordnötssmöret med vatten så att det gick att ringla över jordgubbarna).

DSC_3841Fler frukostar du kanske gillar:

Morotsgröt.
Bananpannkakor.
Acaibowl.
Scones.

Translation: 

Ingredients:
3 tablespoons of chia seeds
0,8 cup of coconut milk (I mixed the creamy part with a bit of the ”coconut water”)
2 tbsp shredded coconut
2 tbsp cocoa
1 tbsp peanut butter
a pinch of vanilla powder
agave syrup / honey / maple syrup
a tiny pinch of salt

Directions:
Mix all ingredients until every chia seed is soaked. Refrigerate for a couple of hours or overnight. Top with berries of your choice and a drizzle of peanut butter (I mixed my pb with water to be able to do this).

14 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar