Annons
Annons


DISKUSSION: ATT GÖRA SLUT MED EN VÄN


attgöraslutmedenvänNär jag var yngre hade jag en kompis som inte alltid var så schysst. En gång, vi var nog fjorton, gav hennes pappa oss pengar så att vi skulle kunna köpa godis. Så vi åkte till centrum, valde och velade mellan sura flaskor och bärnappar och plopp, tills vi fyllt en hel påse med allt det vi tyckte om. När vi kom hem sa hon ”Det var pappas pengar så du får bara smaka lite.”

Annons

Samma kväll när vi skulle titta på film, lade jag mig innerst i sängen. ”Där ska jag ligga”, sa hon och blängde på mig med sin laptop i famnen. ”Kan inte jag få ligga här?” försökte jag, men hon skakade på huvudet och smällde igen datorn. Vi skulle inte kunna titta på filmen förrän hon fått sin vilja igenom, jag förstod det, så jag makade på mig så att hon kunde lägga sig innerst. Sådär höll det på. Små, subtila kommentarer som gjorde att jag kände mig förminskad i hennes närhet. Allt var på hennes villkor.

Vi gjorde aldrig formellt slut, vi gled naturligt isär. Men ibland har jag tänkt på det, att det hade varit skönt att bara säga ”Jag vill inte vara din vän längre. Det här funkar inte.” för att bara slippa henne. Så den här veckan tänkte jag att ni skulle kunna diskutera att göra slut med en vän i kommentarsfältet.

Har du vänner som behandlar dig dåligt, men du vet inte hur du ska hantera det? Och går det egentligen att göra slut med vänner? Dela gärna med er av era frågor, tips och råd i kommentarsfältet. Min förhoppning är att det här ska vara en plats av respekt och omtanke, en frizon där ni kan skriva av er men också ge varandra tips och råd. Eller bara känna er mindre ensamma. För jag vet ju att ni är så himla smarta, empatiska och vettiga.

Tumregel: Om ni skriver en kommentar, försök svara på någon annans också. På så sätt blir inte kommentarsfältet fullt av obesvarade kommentarer. Skicka gärna med era mailadresser så att ni kan nå varandra på egen hand.

Det går fortfarande bra att skriva av sig på tidigare veckors diskussionsinlägg: preventivmedelångestsexmenssorg och kärleksrelationer.

Translation: This is a forum where you can discuss certain topics in the comments, in this case breaking up with a friend. Do you have friends who treats you bad, and you don’t know how to handle it? Is it possible to break up with friends? Share your thoughts, questions and experiences in the comments below. This is a place of respect and concern, a place where you can write about what bothers you but also a place where you can help others. Or just feel less alone. 

62 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar