Annons
Annons


EN MÅNDAG, FRÅN MORGON TILL KVÄLL


DSC_0901

Vi kickade igång veckan med varsin smoothieskål! Fina de blev :”)

DSC_0905

Sedan sade jag adjöss till Felix som skulle till jobbet, medan jag skulle stanna hemma för att fixa min förbannade dator. Blev megaorolig att den skulle slockna (har inte säkerhetskopierat mvh naiv person) så jag sprang till Elgiganten för att köpa en extern hårddisk. Kom dit en halvtimme innan öppning och stod utanför och trampade tills de släppte in mig. Sedan gick jag och köpte lunchingredienser.

Annons

DSC_0916

För att laga grön ärtsoppa med kokosmjölk till lunch. Busenkelt!

DSC_0911

Det är bara att fräsa lök (jag tog tre schalottenlökar men vilka som helst funkar) och ett par vitlöksklyftor i en kastrull, tillsätta ett paket frysta ärtor, lite vatten, en buljongtärning, en skvätt kokosmjölk och färsk timjan. När ärtorna har tinat (vilket de gör efter bara några minuter) tar du av kastrullen från plattan och mixar ihop alltsammans. Smaka av med salt och peppar och servera med lite timjan på toppen och bröd vid sidan av!

DSC_0930

Jag hade nämligen Frida på besök. Vi satt på min säng och jobbade med en sak som ni kanske får se framöver.

DSC_0926

Och så drack vi kaffe (har typ börjat dricka det igen? vad händer? jag som var superkänslig förut?) och åt två sorters kakor.

DSC_0940

På eftermiddagen hade jag ett möte med ett par vars bröllop jag ska fota i sommar. Är så pepp! När jag kom tillbaka in till stan var det den blå timmen = vackraste jag vet.

DSC_0946

Stockholm marry me plz.

DSC_0950

Jag mötte upp Alex och Hanna,

DSC_0954

som var mycket peppade!

DSC_1006

Vi skulle nämligen på releasefesten för boken Uppkopplad. Boken diskuterar fördelarna med sociala medier, i en tid då det finns en stor skepsis kring ungas internetanvändande.

DSC_0960

Väl på plats mötte vi upp Sara och Andrea.

DSC_0976

Drack bärs, lyssnade på ett panelsamtal

DSC_0977

och garvade.

DSC_1010 DSC_1014

Felicia var den som tog initiativet att demonstrera mot rasism efter valet 2010. Facebookevenemanget spreds och 10 000 personer kom till Sergels torg. Sedan dess har hon jobbat med en massa viktiga projekt, ofta med sociala medier och jämlikhet som utgångspunkt. Och det älskar vi ju.

DSC_1034DSC_0995

En måndag att vara glad för!

Translation: My monday started with a smoothie bowl, then I got some work done with Frida over lunch, had a meeting and went to a release party with my book club. M-hm.

6 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar