Annons
Annons


ETT DYGN PÅ YASURAGI


Förra helgen hade jag och Felix varit ihop i prick 4 år och det ville vi fira ordentligt. Så vi bokade en natt på Yasuragi, som är ett japanskt spa (och min första arbetsplats dessutom – jag jobbade i frukostrestaurangen när jag var tretton).

Annons

IMG_6182

Vi anlände kl 16 på söndagen, drog på oss våra badkläder och begav oss till tvagningsrummet. Där tvättade vi oss enligt japansk sed: sittandes på små pallar, hällandes varmvatten över oss själva ur träbyttor. Sedan simmade vi i poolen (okej, jag simmade typ två längder sedan var jag uttråkad), hängde i de varma utomhusbassängerna, badade bastu (och kallbadade!) och låg och läste.

P1020026

Klockan 20 hade vi bord i Tokyo, som är den mindre lyxiga restaurangen (den andra heter Teppanyaki). Och maten var faktiskt inget vidare – varken fiskrätterna som felix åt eller mina vegetariska rätter. Men cavan var god :). Vi satt nära intill varandra och pratade öppet och ärligt om vårt förhållande. Är så glad för att vi pratar om det som skaver, att vi hela tiden jobbar på att förbättra vår tvåsamhet.

IMG_6142

Morgonen därpå hasade vi fram i våra tofflor till frukostbuffén. Prisa gudarna vad god den var, och mycket lyxigare än jag minns den. Jag åt exempelvis smoothie, chiapudding, färsk frukt, rostade grönsaker på rågbröd och äggröra.

IMG_6143

Felix åt sin smoothie med sked och med müsli på toppen. Geni.

IMG_6146

Och så läste vi tidningen i lugn och ro.

IMG_6180

Sedan badade vi lite mer. Den här gången jäste vi i ångbastun och simmade fler längder i bassängen. Och klockan 12 checkade vi ut!

Men alltså, Yasuragi är lite överskattat. Det är en härlig miljö och det är såklart skönt att ligga och bubbla i varma källor under bar himmel, men jag och Felix kände oss nöjda väldigt fort. Jag hade målat upp vistelsen framför mig som en total avslappningsretreat, men riktigt så var det inte. Vi kanske helt enkelt är för rastlösa?  Men jag är såklart jätteglad för det här dygnet då vi verkligen fick ägna oss åt varandra helhjärtat, men nästa gång lägger vi nog pengarna på något annat i stället. Så att ni vet.

Glad helg mina fina! <3

Translation: To celebrate our 4th anniversary, Felix and I went to the Japanese spa Yasuragi, outside of Stockholm. 

8 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar