Annons
Annons


NÄR JAG ÅKTE TILL HÄLSINGLAND.


DSC_1551

För prick en vecka sedan åkte jag upp till Hälsingland med en stor ryggsäck full av varma kläder, godis, böcker och en bunt utskrivna A4-sidor. Efter att jag klivit av bussen och gått tre kilometer så hamnade jag här. På min släkts gård som min morfars far köpte någon gång på adertonhundratalet.

Annons

DSC_1592

Först gällde det att få igång varmvattnet. Skruvade åt rör och vattenmätare och höll på med skiftnycklar och grejer och sedan, efter någon timmes jobb, gick det igång. Alltså HÖRNI jag är typ en rörmokare?!  Finns nästan inget jag älskar så mycket som att klara av saker som jag trott att jag inte kunde *sveper bort lite damm från axeln*.

DSC_1520

Sedan gick jag till vedboden,

lundnäs

och fyllde skottkärran full av ved och fnöske och började elda för att få upp värmen i huset.

DSC_1491

Det var svinkallt så jag hinkade te och satt precis intill vedspisen för att inte tårna skulle bli till isbitar. Och så läste jag igenom en massa text som jag har skrivit och strök under, omformulerade och gjorde anteckningar i stil med UPPREPNING och OLOGISKT och TA BORT.

DSC_1533

Tog avbrott i läsningen för att äta lunch och gå runt och skrota på tomten.

DSC_1537

Min morbror Buster Delin (som har ritat mammas och Calles hus – länk och länk) har byggt det här huset på tomten till sin familj. Amagad det är typ det snyggaste hus jag har sett.

DSC_1566

Jag stod och glodde ut över älven och talltopparna och blev helt mjuk i hela kroppen.

DSC_1555

Sedan gick jag in igen för att fortsätta läsa. När det mörknade åt jag middag framför en film och sedan kröp jag ner i sängen under sjuttoelva filtar. Blir alltid lite mörkrädd av att vara på landet själv, men aldrig så rädd att det blir för jobbigt utan snarare ett tillstånd av pirrighet och upprymdhet. Som sagt: gillar känslan av att övervinna sådant som känns svårt och läskigt.

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen och det känns lite som när en kommer tillbaka till stan efter sommarlovet och allt känns nytt och spännande, men också knäppt att helt plötsligt se mig själv i spegeln mer än fem sekunder och klä mig i något annat än tjocktröjor, mjukisar och sockor.

Translation: A week ago, I went to my family’s summer house to get some reading- and writing time. It was so nice to be by myself, surrounded by nature.

 

14 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar