Annons
Annons


LÄSANDET OCH NÖTBOLLSÄTANDET


DSC_5993

De senaste dagarna har jag suttit och läst konstant. Alltså från en skärm. Alltså flera hundratals sidor som mina klasskamrater har skrivit. I onsdags var jag ”ledig” sammanlagt tre timmar från att jag vaknade 7.30 och gick och lade mig 23.30. Såhär ser jag ut just nu: x_X

Annons

Vi har nämligen haft vår sista inlämning för terminen på Skrivarlinjen (jag pluggar ju en distanskurs från Ölands folkhögskola) och i början av nästa vecka ska vi ses och prata om texterna. Under terminens gång har vi lämnat in en sisådär 20-30 sidor åt gången, var tredje vecka, men i slutinlämningen har vi samlat ihop allt för en genomläsning med responssamtal. Det manus jag läste i onsdags är 320 A4-sidor (jämförbart med typ 600 boksidor), så det är minst sagt lite köttigt. Är helt körd i huvudet these days.

DSC_5995

Under en av mina bensträckare gick jag till mataffären och handlade glass och nötter. Sedan kom jag hem, åt upp glassen och gjorde dessa skitsmarriga nötbollar. Jag går aldrig efter något specifikt recept utan mixar och smakar av och tillsätter under tidens gång, men här kommer anvisningar med ungefärliga mått:

2 dl rostade mandlar och cashewnötter 
10 färska, urkärnade dadlar
2 msk kakao
1 msk carob (kan uteslutas för mer kakao)
1 tsk citronsaft
1 msk chiafrön
1 tsk kaffepulver
2 msk kokosflingor
1 msk jordnötssmör
1 nypa havssalt

Mixa alltsammans tills det blir en sticky massa (jag har en sådan där stavmixer som en använda som matberedare – det är det tveklöst bästa för den här typen av matlagning). Tillsätt mer vätska eller torrvaror om konsistensen känns för hård eller för lös. Forma smeten till bollar och rulla dem eventuellt i kakao eller carob eller något annat du har i skåpet. Ställ i kylen en stund. Sedan: moffa i dig allihopa.

DSC_5998

Nä hörni. Nu måste jag ta tag i manus nr 3. See you on the other side <3

Translation: Reading my classmates manuscripts and eating raw balls. 

10 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar