Annons
Annons


KOKBOKSTIPS OCH RECEPT: THE VERY HUNGRY BURGER & ASPARAGUS CASHEW STIR-FRY


DSC_0577

Vi har en ny favoritkokbok här hemma. A Modern Way to Eat av Anna Jones. Den är lite lik vegokokboken Green Kitchen Stories (som ju exempelvis innehåller receptet på dessa rödbetsburgare), men med fler recept. Över 200 stycken!

Annons

Vi har visserligen bara testat en handfull rätter från boken än så länge (ett är den här sparrisrisotton med lökpuré och bönor), men både Felix och jag tycker jättemycket om konceptet. Vegetariska rätter med spännande (men inte omöjliga) ingredienser som gör dig stark och glad. Här får ni två exempel!

DSC_9490

Häromdagen lagade Felix The Very Hungry Burger, som är en burgare på exempelvis bönor, råris, persilja, dadlar och tahini. Ja men ni hör ju hur spexigt och gott det låter.

DSC_9495

Till burgaren åt vi kålrotspommes, helt enligt receptet. M-hm.

DSC_9479

Jag har alltid varit en hamburgerfantast, kanske speciellt innan jag blev vegetarian, så därför blir jag extra glad när jag kommer över bra recept på vegohamburgare. Nom nom nom!

DSC_9965

Nästa recept är Asparagus and toasted cashew stir-fry, som alltså är en wok på sparris, spenat, salladslök, lime, ingefära, gröna ärtor och koriander, som serveras med sobanudlar och cashewnötter! Hur fina är inte de här ingredienserna förresten? Jag köpte dem på den Asiatiska livsmedelsbutiken på Olof Palmes Gata.

DSC_9977

Svajnigt gott var det. Slut på recepttips!

Translation: Felix and I have a new favorite amongst our cookbooks: A Modern Way to Eat by Anna Jones. We’ve tried a couple of her vegetarian recipes and we are hooked! Follow the orange links above to see two extractions from the book.

9 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar