Annons
Annons


FRÅGOR OCH SVAR #25 – OM BLOGGENS ROLL, BRÖSTCENSUR OCH ATT SPELA IN PODCAST


IMG_2598

Hej Flora! Underbar blogg! Hur får du ditt läppstift att hålla en hel dag?

Tack gulle. Jag använder matta läppstift (i det här fallet Sephora Color Lip Last i färgen 23), de sitter liksom hårdare än sådana där mjuka och krämiga. En superbra idé är också att pudra lite ovanpå läpparna! Men sedan bättrar jag på läppstiftet efter att jag har ätit eller liknande. Kram!

Annons

Bara av intresse för ren statistik: hur många kommentarer fick du på ett genomsnittligt inlägg för ett respektive två år sedan och hur många får du idag, generellt sett? Din blogg blir ju bara bättre och bättre, troligen har bloggens roll förändrats markant och läsarkulturen också. Sedan läser många från mobilen och där är det krångligt att knappa in en kommentar. Jag själv skriver detta från telefonen och önskar att jag hade tangentbord nog att göra en ordentlig utläggning om vad jag menar med att bloggens roll förändrats…

Bloggens roll har garanterat förändrats. De flesta kids tittar ju snarare på Youtube än läser bloggar, och det ska gå snabbt snabbt snabbt. Om jag kikar tillbaka i arkivet för två år sedan så är antalet kommentarer i princip samma, om jag däremot går tillbaka fyra år så är det rätt stor skillnad. Kanske hälften så lite kommentarer, i jämförelse med då. Över 50% mina sidvisningar kommer från mobiler och det är ju en av anledningarna, folk orkar inte kommentera från en telefon. Metro Mode håller på att utveckla en bättre blogglayout för mobil och kommentarer, så förhoppningsvis blir det liiite bättre snart 🙂 Men jag tycker att jag har fått mer kommentarer på sistone, vilket såklart är superkul!

DSC_5815

Tavlan på pianot! Vem är konstnären?

Przemek Pyszczek!

Tja Flora! Måste bara börja med att säga att du har verkligen blivit en favvo-blogg. Jag läser en hel del bloggar, men din är alltid den jag ser fram emot att läsa mest, varje dag. Bra jobbat! Sen undrar jag om du nånsin brukar hänga ”utanför tullarna” så att säga? Förstår att din vänskapskrets kanske håller till i centrala Sthlm, men skulle va grymt kul att få en café guide eller liknande om typ Sumpan (där jag bor), Solna, Bromma, Årsta, Nacka etc jag vet inte. En tanke bara! Haré gott!

Fifan vad kul att höra! När jag är hos mina föräldrar i Nacka äter jag liksom hos dem, men okej här kommer några Nackarelaterade café- och restaurangtips: Koloni i Saltsjö-Duvnäs, Sally Voltaire & Systrar i Sickla, Urban Deli i Sickla samt Lindeberg i Orminge. Puss!

Vilket märke använder du på din ögonskuggsborste? Den såg så skön ut att arbeta med!

Real Techniques 🙂

Ooooh, den där sangrian lät ju galet god! Kommer det recept på den? 🙂

sangria receot

DSC_7386 copy

Supergira på å starte min eigen bokklubb med nokre vennar! lurer litt på kor lang tid de brukar på å lese kvar bok? og har de ein fast ”måte” de diskuterar bøkene på? eller seier berre alle litt om kva de synes om boka?

Jag har skrivit en bokklubbsguide, kolla in den 🙂

Läser en bra och fin bok, du vet, sen stöter man på ett litet stavfel. Hur tänker och reagerar du som läser och skriver mycket?

Att även de bästa slarvar!

kroppen bloggen

Seriöst nyfiken fråga, när tycker du en får kalla sig illustratör? Jag vill inte bidra till något eventuellt ”bildningskomplex” eller nåt, men ingen skulle kalla sig läkare utan läkarexamen, eller tandsköterska utan en tandsköterske-utbildning, eller genusforskare utan att ja, ha forskat i genusvetenskap ETC. Men illustratör är OK bara för att en har gjort några uppdrag? Asså no hate. Jag håller själv på med konst/design och sånt här diskuterar jag o mina vänner ofta, vore intressant hur du ser på de.

När jag antog illustratörtiteln så var det ett sätt att säga ”Hej, jag illustrerar. Anlita mig.” även fast jag bara gjort ett par uppdrag innan. Hur skulle jag annars få jobb?  Min utbildning är bild- och formlinjen på gymnasiet, en kurs i grafisk design på Medborgarskolan och såklart en massa pepp från min mamma som har jobbat som illustratör. Men inte mer än så. Nu har jag ju gjort några illustrationsjobb, exempelvis det för Huddinge kommun, så nu känner jag mig som en illustratör fo’realz. men jag tycker att det är en spännande diskussion. Anna har skrivit ett inlägg om det här. Pratar även om detta i gårdagens podcastavsnitt!

WOW, vilket objektiv använde du på dessa bilder??

Alltid, alltid Nikkor 50mm f/1.4.

jag vill ha lemoncurdglass. vad heter den och var finns det? älskar lemoncurd så mkt.

Sia! Den finns i vanliga mataffärer. Jäklar i havet vad god den är.

DSC_1524

Flora, du gillar väl prosecco? Har du tips på något som är gott och billigt (gärna under ca 85 kr)? 🙂

Japp, älskar. Köper nästan alltid Prosecco Pizzolato för 89 kr, eller Castelforte för 79. Tips till er som inte gillar alkohol: Jus de Pommes Artisanal Pétillant. Finns på systemet. SÅ god och festlig äppelcider!

Nu till något annat, skulle du vilja hjälpa mig med en sak Flora? Du verkar vara en så klok och härlig tjej, och jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig med lite presenttips? 🙂 Det är så att min bästa vän fyller 18 hela år på fredag och jag skulle vilja köpa något ”roligt” åt henne, men har svårt att tänka ut vad. Hon har alltid sagt att när jag (eller någon annan) fyller just 18 så ska man köpa något ”roligt ;)” bland annat! Just för att det är 18 som är siffran! Denna grej har jag inte tänkt ska vara så stor, då jag ska ge henne en annan present när hon har kalas, men skulle ändå vilja köpa nåt som blow her mind away lite grann. Skulle verkligen uppskatta om du kom med något tips! <3 Tack så himla mycket på förhand kära du! ♥

Vet du! Jag har gjort ett blogginlägg med julklappstips, men de funkar ju precis lika bra som födelsedagspresenter! Mitt tips är att gå ut och sjunga karaoke på kvällen. Det är life.

Hej Flora! Jag undrar hur du sparar/organiserar dina bilder? Min egen bildsituation börjar bli lite kaotisk, och jag undrar om man borde satsa på att betala lite för molntjänster som typ dropbox eller liknande eller bara stick to good old externa hårddiskar? Vad gör du? Kram!

Jag säkerhetskopierar min dator till en extern hårddisk, och sparar extra viktiga dokument i min Dropbox. Borde nog också ha någon typ av molntjänst… Kram!

Fridas bild.

Hur spelar ni in ert podcast? Liksom vilken typ av mic använder ni och vilket program? Ska nämligen göra ett podcast som gymnasiearbete och skulle gärna ta emot lite tips (:

Vi sitter in en ljudstudio som finns i anslutning till vår ateljé. Lyrrigt va! Men annars kan du bygga en studio hemma under köksbordet med en massa kuddar och filtar så att ljudet studsar mjukt. Felix klipper ljudfilen i Garageband, och Frida har köpt en svajndyr mikrofon som vi använder, men jag vet att en del poddare nöjer sig med att använda telefonen.

Hejsan Flora! Du är den vettigaste människan jag vet och jag ser dig lite som min internet-storasyster. Jag har på senaste tiden blivit insatt i den kvinliga bröstcensuren, inte bara på sociala medier utan i ”verkliga livet” också. Undrar så himla mycket om du har någon briljant åsikt om detta? Du äger!

FINA DU.  Kvinnor är på många sätt underkuvade män, och sexualiseringen av kvinnokroppen är en del av detta. Min åsikt är följande: Bröst ska få släppas fria! Kvinnor bör kunna gå topless utan att känna sig utstirrade. Så enkelt är det.

Skriver du inte lika mycket längre?

Nä, inte sedan midsommar. Har inte haft tid :'(((( Men ska göra det när jag åker till San Francisco, och nu när jag är i Hälsingland.

Absolute Vintage, Londonguide

Hej! Jag ska troligtvis till Stockholm en helg nu i höst, och undrar om du kunde tipsa om de bästa second hand/vintagebutikerna som inte är allt för dyra? Tack för en superbra blogg också!

Mina favoriter är Beyond Retro i Zinkensdamm, Humana på Timmermansgatan och Uppåt Väggarna på Rosenlundsgatan. Ha så kul! <3

Så himla mysigt och inspirerande att höra om dina vardagsupplägg. Jag önskar jag kunde vara ens hälften så effektiv och uppstyrd. Hur som helst: borde du inte ha helt lediga kvällar? Eller du kanske menar att du målar för skojs skull, och att det därmed inte är arbetsrelaterat?

Jag jobbar sjukt mycket just, för att hinna med illustration+bloggande+skrivjobb+eget skrivande+bloggsamarbeten. Häromdagen jobbade jag exempelvis i tolv timmar utan uppehåll. Det är tur att mitt jobb nästan alltid är kul. Och att måla tycker jag är en mysig kvällssysselsättning, även om det är jobbrelaterat. Då kan jag ju sitta och prata med Felix under tiden. På sistone har kvällarna sett ut såhär:

18.30 Felix kommer hem från jobbet och vi äter middag.
19.30 Jag jobbar i typ 1,5 h medan han chillar (han vill ju också ha tid för sig själv liksom).
21.00 Vi poppar popcorn och tittar på ett par avsnitt Mad Men. Samt hånglar.

12 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar