Annons
Annons


BLÅ HIMMEL & BOOK CLUB BABES & BECKOMBERGA


solig söndag

I lördags, dagen efter min födelsedagsfest, hängde jag runt hemma med Felix i sengångartempo. Men vid fyratiden promenerade jag 1,5 km bort till Alexandra. Solen sken och vädret var ljuuuuvligt.

DSC_9236

Hos Alex dukades det fram en morotskaka och en flaska bubbel. Mm yes! Det var dags för månades bokklubbsträff. Vi hade läst (eller inte läst) I Know Why the Caged Birds Sings av Maya Angelou. Jag lyckades bara komma igenom halva (var för stressad/splittrad/trött den här månaden), men av de 150 sidorna jag har läst så tycker jag om den. Det är en självbiografi som skildrar Angelous liv i den amerikanska södern. Om rasism, familj och hur det är att vara åtta år och gå igenom ett livsomvälvande trauma.

Annons

Jag låg hopkrupen i Alexandras soffa, sippade på bubbel och lyssnade på rösterna från Book club babes. Så mysigt.

DSC_9240

Två timmar senare gick vi till busshållplatsen. Madde, Alex, Chrissy, Andrea och vår nyaste tillskott – Lousie!

DSC_9244

GULLIGA.

DSC_9262DSC_9254DSC_9246

Vi promenerade genom Östermalm.

DSC_9264

För att komma hit – till Elverket.

DSC_9266

Där stod våra stolar och väntade på oss. Vi skulle nämligen se Beckomberga av Sara Stridsberg. Vi läste boken i våras (jag ÄLSKADE den ju) och nu var det alltså dags för att se pjäsen. Jag tycker att texten gör sig bättre i bokform, men Beckomberga var verkligen, verkligen sevärd. Superstark, med snygg scenografi och så så bra skådespelarinsatser. Emma Broomé som spelade Jackie var helt briljant.

Translation: Last Saturday, we had our monthly book club meeting. We read (at least some of the members) I Know Why the Caged Birds Sings by Maya Angelou. About racism, trauma and family. Read it. Afterwards, we went to see Beckomberga at The Royal Theater. It’s a show based on the book Beckomberga : Ode till min familj by Sara Stridsberg, and it was really good, but maybe not quite as brilliant as the book. 

5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar