Annons
Annons


FRÅGOR & SVAR #30 – FOTOTIPS & BÄSTA OMRÅDET I SAN FRANCISCO


DSC_3258

Hej flora! Hoppas du trivs i San Fransisco 🙂 Blir så sugen på att åka till USA när jag löser din blogg! Funderar lite på dana, om hon kan prata eller förstå lite svenska? Försöker du lära henne lite? Kram!

Annons

Dana pluggade på SFI när hon bodde i Sverige så hon pratar en del svenska! Vi borde nog prata mer men det är så lätt att hoppa över till engelska… Jag ska bli bättre på att träna svenska med henne! Såhär kan en sms-konversation mellan oss se ut (jag i blått och hon i grått):

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 22.01.31

Hej Flora! Du har/tar så otroliga fina och athleticska bilder! Vad använder du för kamera och vad använder du för filter? älskar din blogg, podcast och instagram. x

Hej! Hihi athleticska. Fint. Jag fotar med Nikon D750 + Nikkor 50 mm f/1.4 (här har jag skrivit om hur jag tänker när jag fotar). Alla instagrambilder är tagna med min iphone 6 och jag redigerar dem i VSCO CAM, främst med filtret F5. Här visar jag på ett ungefär hur jag redigerar mina mobilbilder. Tack för all pepp!!

Vadå ”lyssnade på klassisk musik ur radion (who am I)”? Klassisk musik är fan det bästa som finns, don’t discriminate please! Den genren är nog föraktad som den är.

Alltså haha gud jag menade bara att det är så olikt mig att lyssna på det?? Inget förakt alls!

Åh vad myyyys allt ser ut!!! Undrar bara om ni ofta blev leggade när ni typ drack drinkar på restauranger osv? ska till NY i sommar med familj/släkt och är flera som är typ 19-20… vill ju kunna dricka bottomless mimosas med dom liksom!! tack för tips iaf :)))

Jag blir leggad typ nio av tio gånger här i USA, så det kan nog bli svårt det där… Men försök vetja! På restaurang brukar det vara lite lättare.

Hej! Får jag fråga var Yrsa färgar sitt hår? Snygg färg!

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 21.57.16

Ganska fint:’) hur träffades ni? (Yrsa och jag)

Vi är båda kompisar med Jaana, så det var typ genom henne! Men också för att vi började chatta om skrivarkurser (Yrsa ansökte till Jakobsbergs folkhögskola som jag hade gått, och behövde råd). Den 15 januari 2015 träffades vi över en kaffe, sedan började vi skrivhänga och sedan ickeskrivhänga och på den vägen är det!

Hej Flora! Jag och pojkvännen har precis bokat en resa till Kalifornien i februari. Är mycket peppad! Vi kommer nog spendera minst fem dagar i San Fransisco. Var tycker du att vi ska bo? Vilka områden är najs? Är det nån idé att ha hyrbil i SF eller är det bara krångligt? Hoppas på en bra San Fransisco guide så småningom! Tack för en fin och alltid inspirerande blogg!

Hej där! Åh gud vad NICE. Jag kommer garanterat skriva ihop en SF-guide i januari, så spana efter den. När ni är i SF behöver ni inte ha en bil, men om ni vill åka utanför (typ hajka) så är det ju nice. Jag skulle bo i Mission eller Castro, alternativt Pacific Heights eller Haight! Kram och tack för att du läser.

Åh San Francisco är så fint! Jag har varit där 2 gånger och båda gångerna reagerade jag på hur mycket människor det är som bor på gatan, tigger, knarkar och annan kriminalitet som vi blev varnade för. Kan ju ha att göra med att ”city” är ganska kompakt, men det kändes som det var mer än i andra amerikanska städer jag besökt. Är det något du reagerat på?

Ja, det är så otroligt sorgligt hur många som är hemlösa här. Folk tältar på gatan och i parker, knarkar öppet och ligger däckade mitt på trottoarerna. Speciellt i kvarteret Tenderloin. Hyrorna i innerstan har gått upp till 40 000 kr (!!!) pga många flashiga och välbetalda techföretag (Google, Twitter, Airbnb osv) betalar sina anställdas hyror (alternativt betalar ut svinhöga löner). Detta skapar förstås enorma klyftor i samhället. Jag har även hört att många hemlösa dras till Kalifornien för att det är varmare att bo utomhus här, men jag vet såklart inte säkert. Det sociala skyddsnätet i USA är i alla fall katastrof. De tar inte hand om sina psykiskt sjuka, och är du fattig och blir sjuk så sitter du i skiten. Det är inte klokt.

DSC_6726

7 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar