Annons
Annons


HUMMUS PÅ VITA BÖNOR & SOLTORKADE TOMATER


I samarbete med Falksalt.

Falksalt har gjort en undersökning som visar att hälften av alla svenskar känner prestationsångest relaterat till matlagning. 63% anger i samma undersöknig att de vill bjuda hem folk oftare, men att den vanligaste orsaken till att folk inte gör det är brist på tid och pengar. Så kan vi ju inte ha det! Ju! Därför kommer jag, i tre olika inlägg, tipsa om recept som 1. Är snabblagade. 2. Är billiga. 3. Är bra bjudmat. Dessutom är de veganska i vanlig ordning.

Annons

Hummus with sundried tomatoes and white beans - florasblogg.se, @florawis

Att bjuda folk på mat ska ju inte kännas krångligt och ångestfyllt – det ska ju vara kul! Jag tycker att hummus är den perfekta bjudmaten. Antingen som snacks innan middagen (med grönsaker och typ kex att dippa), eller som tillbehör till grillat, en stor sallad, eller ugnsrostade rotfrukter i all enkelhet. I det här receptet har jag bytt ut de klassiska kikärtorna mot vita bönor och lagt till soltorkade tomater och bladpersilja. Så-å gott.

Hummus with sundried tomatoes and white beans - florasblogg.se, @florawisHummus with sundried tomatoes and white beans - florasblogg.se, @florawis

Ingredienser:

1 burk stora vita bönor
soltorkade tomater (ca en halv burk)
2 msk olja från de soltorkade tomaterna
1 vitlöksklyfta
2 msk tahini
saften från 1 citron
persilja efter tycke och smak
1 tsk spiskummin
en skvätt vatten

en nypa salt (jag tog Falksalt wild garlic)

Tillvägagångssätt:

Mixa ihop samtliga ingredienser.  Konsistensen ska liksom vara lite yoghurtaktig. Toppa med paprikakrydda, olivolja, flingsalt och persilja. Ät!

Vad har ni för braiga hummusrecept förresten? Så nyfiken pga äter hummus flera gånger i veckan.


Translation: Hummus with white beans and sundried tomatoes. Sooo good. In collab with Falksalt. 

20 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar