Annons
Annons


Q&A – HUR JAG FIXAR FRIPPAN OCH HUR MÅNGA TECKEN MITT BOKMANUS ÄR


denim & body flora wiström-7

Men hallo måste fråga på ämnet body; blir alltid värsta troskanten på mig? Det gör väl inget iof men jag trivs inte med det. – hur gör du?

Jo visst får jag en troskant! Men jag orkar inte bry mig. Liksom, folk vet att jag har trosor på mig, då gör det väl inget att det syns.

Annons

Undrar: har du självfall på sista bilden eller hur fixar du frillan annars? puzz!

Jajamen. Det är självfall. Men jag brukar borsta håret flera gånger efter att duschen, liksom i olika stadier av självtorkningsprocessen. Och så brukar jag borsta håret till en mittbena först, och sedan lägga över det i en snedbena när håret har torkat. På så sätt får jag till en naturlig schwong i luggen.

Hej Flora! Först och främst så är du himla grym! Har följt dig i några år och tröttnar aldrig på ditt sätt att skriva och fånga allt omkring dig! Men du verkar även vara engagerad och medveten om det kritiska läget i världen, så därför vänder jag mig till dig! Jag och mina vänner har länge velat göra mer än att ge pengar till flyktingar, har du något tips på något mer praktiskt en kan göra här i Sverige? Pussåkram

Hej! TACK för dina ord. Jag har skrivit en artikel på ämnet här: 7 saker du kan göra för att hjälpa nyanlända. Hoppas det kan hjälpa!

yrsamiddag flora wiström-10

Var är ditt superfina orange/guldiga nagellack ifrån??? SÅ fint!!

& Other Stories!

Hej Flora! Gillar verkligen din blogg! Jag har en fråga till dig som är typ nybliven singel. Jag följer dig på snapchat också och du verkar så himla glad och så. Du hittar på mycket saker att göra och ockuperar din tid så att du får annat att tänka på. När jag blev singel så ville jag inte göra någonting, och när jag väl hittade på saker med vänner så mådde jag ibland till och med sämre. Har du några tips till mig? Eller något som jag kanske skulle må lite bättre av. Väldigt oklar fråga, men ändå. Kramar!

Fattar att jag verkar fett glad men alltså jag har veeeerkligen dippar också då jag ligger på sängen och hulkgråter. Men då åker kameran eller mobilen inte fram av förklarliga skäl. Det allra allra viktigaste i den här situationen är att lyssna inåt och gå på känn. Det är viktigt att stanna upp och tänka: Vad vill jag i den här situationen? Men jag tycker att det funkar bra att göra roliga planer framöver, och att hitta på helt nya saker. Typ omge sig av personer som inte kopplas till ditt ex, eller påbörja något projekt som bara är ditt och inte har med ditt ex att göra. Stor jävla kram till dig.

5ad4ab577d9431c14f499a8c0d8d7a55_980x0_c_85_ns_v4

Hej Flora! Jag har en bokfråga till dig! Jag undrar hur mycket research du gjorde kring de ämnena du skriv om? Skrev du allting bara som du hittade på det i huvudet, eller var det vissa saker som du behövde kolla upp, och isåfall hur gjorde du då? Googlade eller frågade någon expert eller liknande. En idé till ett framtida blogginlägg vore att kanske berätta om din skrivprocess. Vore väldigt intressant och inspirerande! Kram

Jag behövde absolut kolla upp en del grejer! Min bok* handlar en del om en speciell sjukdom, så då lät jag en person som vet väldigt mycket om den sjukdomen läsa boken. Men så googlade jag ju massor också, och gick på mina egna erfarenheter. Jag har ju inte skrivit någon historieroman så det är inte asmycket research, men det är klart att jag har kollat upp olika gatunamn och benämningar och sånt. Jag kan absolut skriva om min process, men det vill jag göra efter att boken har kommit ut. Läskigt om det blir ett magplask ju.

*annonslänk

Hej Flora! Jag har en fråga till dig, här kommer den: Hur långt blev dokumentet där du skrev din bok? Tänker både innan och efter redigering! Jag skriver en bok nu och undrar liksom hur mycket man ska tänka att det är rimligt att skriva (sen hänger det såklart inte på antal sidor fattar jag ju, men ändå bra att kunna ha ett litet hum tänker jag) puss och kram!

Mitt manus är runt 180 sidor i oformaterat A4-format. Manuset blev sedan, i mitt fall, 378 sidor i bokform, för sidorna är väldigt luftiga. Tänker att ordmängd är en lättare måttstock. Stanna har ca 60 000 ord och 333 000 tecken (med blanksteg). Men en bok kan ju vara hur lång eller hur kort du vill! Jag älskar ofta böcker som är runt 200 sidor exempelvis. Tycker att det blir en härligt intensiv läsning. P&K

Så häftigt att du har skrivit en bok! Kommer det bli fler?

Hoppas! Jag vill ägna mitt liv åt att skriva men jag vet inte hur det kommer gå. Tack för pepp <3

Hej Flora! Först och främst, tack för en finfin blogg!!!  Nu en fråga om när du skickade in din roman till förlag! Hur hade du lagt upp texten? Jag skriver på något längre men vet inte om tanken är att jag själv ska ha gjort kapitel, mixtra med sidornas format så att de passar hur böcker egentligen är eller om det bara ska vara ord staplade på varann i all evinnerlighet. Tacksam för svar!!!

Hej! Tack för att du läser! Det står på förlagens hemsidor hur de vill att du skickar in texten. Medan du skriver så kan du ju formatera dokumentet hur du vill, men lättast är ju att bara ha i vanligt A4-format. Om du vill få respons på texten av någon är det skönt om du använder indrag/blankrad och har typ 1,5 i radavstånd. Skönast att läsa så.

Har ju varit ett återkommande tema hur DU GÖR för att ha så härliga relationer till dina vänner liksom. Till exempel: Om mina brosor som bor långt bort vore på besök hade jag liksom ”BARA” hängt med dom, att planen ”öl och boule med brosor” var en fullständig plan liksom. Då hade jag inte ringt dit fler. Men dina vänner dyker ändå upp och är med, känns liksom sådär härligt och spontant och som ni vet var varandra är och alltid kan mötas upp så spontant! Vill också ha det såååå, känns som frilanslivet gör sitt till ocksååå. Palla vara inrutad 9-5person.

Halloj! Bea och Kajsa skulle också till Trädgården den kvällen, så då var det ju rimligt att vi slog ihop oss. Det var av ren slump. Dessutom hade mina bröder också bjudit in polare. Jag tränar på att bli mer öppen när det kommer till att blanda olika kompisgäng och vänner. Det är tryggt och härligt med låsta konstellationer, men så jävla fint att öppna upp för nya vänskaper!

Kanske är en knäpp fråga, till nästa frågestund eller så, men HUR rent administrativt lyckas du ”tajma nåns lunchrast” så? Är du i konstant sms-kontakt med alla vänner eller har de bara inrutade liv så du vet var du ska gå för att springa på folk hursomhelst eller HUR GÖR DU?

Yrsa jobbar alldeles nära mitt hus så det är rätt lätt att tajma varandra. Är absolut inte i konstant sms-kontakt med mina vänner, det hade jag inte orkat, men jag har ju lärt mig deras scheman på ett ungefär.

Vad heter du på Snapchat Flora?

Florawistrom. Följ mig, det blir kul!

7 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar