Annons
Annons


HEJDÅ OKTOBER – TANKAR & TIPS FRÅN FÖRRA MÅNADEN


Här kommer en sammanfattning av oktober! En månad då jag exempelvis gick och blev kär. Häng med.

Godaste maten jag lagade:
Det har blivit mycket takeout den här månaden, men visst har det lagats en del mat också. Jag och Kajsa gjorde tabbouleh (recept här) med ugnsrostad aubergine och rödbetsfalafel (finns i frysdisken), och så köpte vi vindolmar, hummus och muhammara. Älskarrrr denna mat.

Annons

Ensammiddagar i Hälsingland när jag var där och skrev.

Frukost:

I sängen bredvid en varm kille. Kaffe, rostat rågbröd med avokado eller tartex och soygurt med müsli.


Gipsad modeman.

En god sallad på Hälsocafét med sötpotatismos, falafel, asiatisk gurksallad, oliver och marinerad svamp. Bland annat. 

Resa:
Hälsingland med I och Cannes med My.

Bästa jobbgrejen:
Stanna (annonslänk) blev recenserad av DN och i Göteborgsposten, jag fick ett roligt formgivningsuppdrag och gjorde ett författarbesök på Pocket Shop som var så himla lyckat. Och att jag har påbörjat skrivprojekt numero 2. Och podcasten går framåt! Så jäkla roligt.

Hyllning:

Slutar aldrig imponeras av mina kompisar och hur analytiska, roliga, varma och smarta de är.

Upptäckt:

Restaurangen och baren Pelikan. Tog dit mina skotska kusiner och det är så jäkla fint och gott där. Perfekt om man vill äta svensk husman med turister som är på Sverigebesök, eller om man bara är sugen på mastig mat i fina lokaler. Och kroppkakorna är veganska om man ber om olja i stället för skirat smör!

Pelikan.

Något som gjorde mig glad:

Att åka bil med I. Skrivdagar i Hälsingland. Dricka rosévin på en uteservering i Cannes med My och prata i ett medan himlen färgades rosa bakom palmerna. När han borrade in ansiktet i mitt hår och sa ”Flora, jag tror att jag är kär i dig.” Och att jag får så fin respons på boken.

Jag var tveksam på om jag skulle köpa den här jackan och då tog Maja en bild på mig i den. Det blev inget köp, men kolla vilken gullig kille som ville vara med i bild.

Sinnesstämning:

Glad! Pirrig! Och den vanliga dosen av stress, prestationsångest och hederlig vilsenhet.

Kläder:

Varma, vädertäta jackor och mjuka kashmirhalsdukar.

Musik:
Lalehs album Kristaller, Solanges album A Seat at the Table, Ji Nilsson – Nothing, Frank Ocean – Self Control, Liv – Wings of Love och Ane Bruns album Duets. Bland annat.

Janice (med Maja på keys) under Musikgärifest.

Festligheter:
Yrsas avskedsfest då vi drack kolsvart öl och dansade på Fasching, Releasefesten för Sandra Beijers roman Allt som blir kvar, plus en vernissage och en handfull ölhäng. Varav en på Soft kök & bar då jag och I blev ihop. :’)

IMG_7655

Böcker:
Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson, Tripprapporter av Tone Schunnesson och Glaskupan av Sylvia Plath.

När Sara och jag gick runt i bokaffärer för att få inspiration till bokomslag.

Tv-serie:
Skam.

Populära blogginlägg i september:

→ i

→ LIGGER ALLTSÅ OCH BRESAR I MONKIBUTIKER ÖVER HELA EUROPA

→ KRÖNIKA: DEN ITALIENSKA KVÄLLSSOLEN ÄR SOM EN MJUK TUNGA MOT INSIDAN AV LÅRET

→ MINA BÄSTA VEGANSKA MIDDAGSRECEPT

→ BOOK CLUB BABES I SMÅLAND

→ 15 FRÅGOR TILL YRSA

→ FLORA & FRIDA #26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

→ JAG TOG HONOM TILL MIN BÄSTA PLATS

→ OM ATT FRILANSA HEMIFRÅN + EN LITEN TOUR I MIN LÄGGA

→ ONSDAG I CANNES MED STRANDHÄNG, FRITERADE ZUCCHINIBLOMMOR & MIN MEST FRANSKA OUTFIT

→ STANNA ÄR RECENSERAD I DN!

25 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar