Annons
Annons


Andra advent med pangfrukke, second hand-klappar och lussebullsbak


andra advent flora wiström20

Söndagsmorgnar är något jag tycker är helt okej.

andra advent flora wiström1

Förra söndagen var det som bekant andra advent. Jag vaknade upp bredvid en varm person. Han gick ut och köpte frukostingredienser medan jag kokade kaffe och gjorde smoofy.

andra advent flora wiström2

En banan, en näve frysta blåbär, en klick jordnötssmör, ett par matskedar chiafrön och en skvätt havremjölk. Erryday.

andra advent flora wiström3

Hade väldiga problem med min grapefrukt dock, så fint på bild men asasvårt att äta? Fick massa tips på instagram (fkn älskar er) om hur man bäst äterom! Med grapesked! Måste ha.

andra advent flora wiström4

Sen gick vi ut på stan.

myrorna flora wiström-1

Till Myrorna exempelvis. De ville nämligen samarbeta med mig i samband med deras kampanj som syftar till att få fler att köpa julklappar second hand. SJÄLVKLART  vill jag lyfta det initiativet! De har gjort en kampanjfilm om detta som du kan kika på här.

myrorna flora wiström-2

Hallå kolla fina grejer jag hittade! Backgammon för 20 kr och en asfin klarröd kanna för 35 kr. Ska ge dom i julklapp till någon som inte läser min blogg. Typ min mamma.

myrorna flora wiström-6

Genom att köpa saker second hand bidrar du  till att fler hemlösa kan äta sig mätta och att fler kan få en värdefull arbetspraktik – samtidigt som du kan ge bort något personligt utvalt till någon du tycker om. Bra grej visst.

myrorna flora wiström-7 myrorna flora wiström-8andra advent flora wiström5

Sedan handlade vi en massa juliga saker för att åka hem till Moa och adventsbaka.

andra advent flora wiström6

– Jag vet en väldigt bra blogg där det finns ett recept på veganska lussebullar.

– Vilken då?

– Min.

Här är receptet.

andra advent flora wiström7

De blev så goa!!!

andra advent flora wiström9

Kan ni fatta att detta var min bild av I innan vi lärde känna varandra? Någon slags farlig och svår person.

andra advent flora wiström8

Så ba är han värsta softisen. Pjuh vilken tur.

andra advent flora wiström11

Vi varvade bakning och matlagning med Sunes jul och Justin Biebers jullåtar.

andra advent flora wiström21

Och drack blåbärsglögg, åt bullar och tittade på The Holiday. Det var min favoritfilm när jag gick på högstadiet (efter En riddares historia HELLO) men jag cringe:ade så mycket den här gången. Såklart. Jude Law som ska vara värsta gullot men som ba ääälskar att hans ragg föredrar att ligga utan förspel (”You are quickly becoming one of the most interesting girls I’ve ever met”) och som har det SÅ jobbigt som läser kokböcker om kvällarna för att han är ensamstående pappa. Sorry trettonåriga Flora men The Holiday-Graham iz not for u. Däremot grät jag när Jack Blacks karaktär Miles ba ”Iris, if you where a melody…”. Älskar Kate Winslet. Och Arthurgubben. Kan även vara så att jag hatälskar Jack Black, även om Iris är out of his leauge. Okej. Slut på The Holiday-rant.

Glad tredje advent eller vad man nu säger!

Annons
22 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar