Annons
Annons


om att bli lite mera fuck it


my persson by flora wistrom-2

Annons

my persson by flora wistrom-3my persson by flora wistrom-1

My var här igår. Hon sa: ”2017 tänker jag sluta oroa mig så mycket för vad andra tycker om mig. Jag ska bli lite mer fuck it.”

Gud vad skönt, tänkte jag. Hur gör man det.

Sedan bestämde jag för att försöka göra samma sak.

2016 var året då jag gick i terapi och började se ett mönster i mitt beteende. Hur mina otillräcklighetskänslor, min övernojiga rädsla för att göra folk besvikna, vid tillfällen har krympt mig. Det är ofta oberättigade känslor som inte grundar sig i något konkret, men som överröstar allt annat.

Jag började våga tänka ”vad är det värsta som kan hända om någon inte gillar mig” och ”det kanske inte bara är upp till mig att bära den här relationen”. Men det har också gjort att jag har lagt så jävla mycket kraft på att analysera mitt mående och hela tiden fundera över mitt tankemönster. Vilket ju är bra. Men kan det vara så att självmedvetenheten förvärrar måendet?

Jag känner att nästa steg är att ta till en fuck it-attityd. Inte trippa så jävla mycket på tå utan vara okej med att inte pleasa alla jämt.

Jag känner mig bekräftad och trygg i mina relationer, känner sällan ängslan, men att vara en slags offentlig person blir kvävande ibland. Jag vill så gärna vara rätt. Men det är okej att inte vara det jämt. Det ställs så jävla höga krav på kvinnor som det är. Ju.

Så fuck it.

Hellre vara omtyckt på riktigt av några, än att pleasa många litegrann. Faktiskt.

Skönt.

Hej!

32 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar