Annons
Annons


När vi cyklade runt halva San Francisco


När vi vaknade den sextonde februari var gatorna nyskurade av regn. Kalifornien har ju haft jätteproblem med torka, men på sistone har det börja regna ordentligt igen. Såhär ser området ut där jag har bott när jag har varit i San Francisco, samma område som min storebror Froste och hans fru Dana bor i också. Outer Richmond. I början av 20-talet var det mest sanddyner och potatisfält här, och kallades för ”The Outer Lands” och ”The Great Sand Waste”, tills spårvagnar öppnade upp för allmänheten. Här bor många ryssar och kineser. Slut på SO-lektion.

Annons

Jag och Isak hade sett på väderleksrapporten att den enda soliga dagen av vår SF-vistelse skulle vara denna, så vi lånade cyklar av Froste och Dana och begav oss ut på Golden Gate Bridge. Har jag berättat att den ständigt målas om för att behålla den fina röda färgen? Så fort de blivit klara så måste de börja om från början.

Här stod vi och tittade ner på sälarna och bort till Alcatraz,  fängelseön. När jag var på guidad tur där 2015 så minns jag väldigt tydligt en grej: När fångarna stod ute på gården om kvällarna, om vinden låg på i rätt riktning, så kunde de höra sorlet och skrattet från staden.

Tycker att det är en så sorglig och vacker detalj, det var liksom inte ens långt dit men ändå var de totalt avskärmade från den lyckan.

Från brofästet skrev vi in ”Burma Superstar” i google maps, valde cykelväg och fick en jättefin tur genom Park Presidio på sisådär 20 minuter. Det var en svag lutning hela tiden och gatorna var helt tomma, så vi åkte genom skog och öppna gräsytor för att komma ut till Clement Street. Kan verkligen rekommendera den lilla cykelturen om du någonsin är i San Francisco. Vi gick till min bästa restaurang, som alltså heter Burma Superstar, och kom precis innan rusning (folk köar i timmar för att få äta här). Vi tog en tofu tower och någon annan god sötsur tofurätt. Så-åååå gott.

Nästa stopp var Twin Peaks, näst högsta punkterna i San Francisco. Dit måste man åka.

Vi var helt svettiga när vi kom upp, men utsikten gjorde det hundra prolle värt det. Här satt vi ett tag och bara tittade, samt delade på den deciliter vatten vi hade kvar.

Cykelturen därifrån, genom Castro, var också så jävla fin. Gatorna var så himla frja och solen sken och vi bara gleeeeed fram. Isak hade längtat efter en redig milkshake hela veckan så det skulle han förstås få.

Sitta på utservering i bara linne mmmmm <3

Sen ville Isak ”titta på lite second hand”. Avisst sa jag, och så cyklade vi till Stuff för att spana på möbler och gamla rockar och en massa fina grejer som vi hade köpt om vi vore ett rikt San Francisco-par som bodde i ett victorianskt hus i Castro. Isak pumpade cykeln hos en arg bilmekaniker, och sedan trampade vi bort till Height för att handla middagsmat på Whole Foods.

Genom Golden Gate park på hemvägen.

Vi lastade ur. I den där matkassen finns citrusöl och ingredienser till majssoppa med grönkålschips.

Vi pausade/napade en stund med sällskap av katten Louie, The Crown, bärs och nachochips.

Sedan fick vi middagssällis av dessa! Vi åt mat och spelade spel och blev lulliga på mescal. En fin jävla torsdag i San Francisco.

Hyr cyklar om du åker dit, ba gört. Dagen efter kommer du ha sån träningsvärk i rumpan att du knappt kommer kunna gå, men det är värt det. Lovar.

 

7 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar