Annons
Annons


Kan vi prata lite om OC?


Spoliervarning The O.C!

Nu har jag sett 1,5 säsong av OC. Jag var ju nio när serien kom så jag tittade inte på det då, hade dessutom bara ettan, tvåan, fyran och finska kanalen. Men de senaste veckorna har jag plöjt avsnitten.

Annons

Vilken märklig jävla serie. Totalt beroendeframkallande men samtidigt så… förutsägbar och banal. Tyckte folk att detta var bra på riktigt när det gick på teve? Eller var det helt enkelt lättsam underhållning som man småskrattade lite åt? Det känns lite som att jag är i en feberdimma (utöver den jag har rent bokstavligt talat i och med halsflussen) där serien bara fortsätter. Och fortsätter. Och fortsätter. Men jo, underhållen har jag ju varit. Och ja, jag är ju kär i Seth Cohen.

Det känns som att Josh Schwartz har lagt ALL ambition på Seth, och sedan en del på Ana och Sandy. Deras repliker är kvicka, roliga och smarta. De skulle kunna vara samma person egentligen. Ibland undrar jag om teamet har suttit och tänkt ”hm, vem av de tre ska säga det här?”.

Ryan är totalt astråkig och så äckligt överbeskyddande (fattar ni hur många tonåringar som tittade på detta och tyckte att det var helt rimligt att han slog ner varenda person som så mycket som tittade åt hans flickväns håll), Marissa är så grå att hon till och med får Ryan att verka spännande, och det finns ju inget i deras relation som gör att man vill att de ska vara ihop. Summer är rolig på sitt bitchiga sett (tycker väldigt mycket om henne), och Seth är ju Seth. Den heta killen som också är mänsklig och känslig. Den första indiekillen kanske? Men de kvinnliga karaktärerna i den här serien är ju väldigt endimensionella.

Okej. Ska vi titta på några roliga frisyrer i första säsongen. Det gör vi.

Kirsten är ju queen of frisyren ”uppklippt/etapper”. Här sitter hon bredvid skvallertanten som har en uuunderbar frisyr. Alltså hade älskat den för tolv år sedan.

Kirsten har en RIKTIGT bra frisyr här.

Även denna emoaktiga snedlugg är 100%.

Alla Anas outfits och håruppsättningar är faaantastiska. Kortklippt frisyr med ”uppsatt lugg” <3333

Frisyrerna och kläderna (magtröjor och pubislåga jeans! kavajer och fluffiga kepsar! små dinglande handväskor!) gör ju serien värd att se på.

Vanliga företeelser i The OC:

  • De knackar på varandras sovrum och kliver in, oannonserade.
  • Inga hemligheter kommer ut genom att de berättar det, utan allt uppdagas genom att de kommer på varandra.
  • De sms:ar/ringer aldrig varandra utan allt hanteras öga mot öga.
  • Alla ENORMA ekonomiska kriser löser sig.
  • De säger ”just the two of us” väldigt ofta.
  • Alla är släkt med alla och alla ligger med alla.
  • De gör problem av sånt som inte är problem, typ ”jag kan inte vara ihop med dig för din pappa gillar inte mig” och ”jag kan inte vara ihop med dig, för jag var ihop med din syster när vi gick i high school” och ”jag kan inte vara ihop med dig för du är tydligen min styvmammas syster”.
  • De har skorna på sig i sängen.
  • Gossip Girl är ju EXAKT samma grej fast i New York. Överklass. Kirsten ser ut som Lily, Summer som Blair, Dan och Seth är nördar som skriver/tecknar serier ETCETERA.
  • De spelar sextonåringar fast de egentligen är typ 24:

Hur ser sextonåriga pojkar egentligen ut? Om OC hade gjorts i sverige och spelats av en svensk skådis så hade det kunnat vara Anastasios Soulis. Visst? Han som var med i Den bästa sommaren om ni minns.

En riktig sextonåring. Ett barn.

Ryan Atwood ”sexton år” och riktigt GULLIGT överbeskyddande.

Okej, det var dagens OC-rant. Underbara jävliga serie. Vad tänker du kring OC? Jag har bara sett till och med andra halvan av säsong 2, så spoila inget plz!

25 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar