Annons
Annons


Min första handling i Lissabon


Hej hej nu är jag i Lissabon! Det här är utsikten från min franska balkong. Va. Att det kan vara så fint.

Då och då passerar en spårvagn. Då gnisslar det högt och alla turister kommer fram med sina kameror så som abborrar närmar sig daggmasken när man fiskar.

Annons

Det är varmt idag, uppåt arton grader. Jag är fortfarande inte helt frisk så jag tänker låta den här dagen gå precis så långsamt eller snabbt som den vill. Tänker sitta i min soffa med balkongdörrarna öppna och skriva en krönika som jag har lämning på i morgon.

Jag gick i alla fall ut och handlade mat nyss. Matbutiken var ganska osexig och det fanns inte så mycket som tilltalade denna sjuka lelle kropp, men jag kom hem med två kassar. Tänkte att vi skulle kolla i dom.

I grönsaksväg fick det bli förkokta rödbetor, en stor och alldeles klarröd paprika, en aubergine, ruccola, lök och vitlök.

I dryckesväg blev det sojamjölk, vatten och kaffe.

Frukost måste man ha också. Jag tänkte göra chiapudding toppat med banan, pumpakärnor och kokosflingor. Har ingen smoothiemixer här men kanske måste fixa. Smoothie är för mig är vad körsbärspaj är för Agent Cooper.

Krydder å oljer! Blev rädd att balsamvinägern skulle innehålla räkor men tror bara att det var ett läckert serveringsförslag.

Kolla detta då! En jävla seitanstek! Har då aldrig sett på maken. Köpte även quinoa, krossade tomater och kikärtor.

Samt choklad och rödvin! Fast rödvinet är från min airbnb-host och chokladen är importerad från Sverige. Har en grej för chokladdragerade nötter just nu. Äter det erry day.

Kom just på att jag glömde köpa CHIPS. VINÄGERCHIPS. Ej ok. Och måste hitta jordnötssmör någonstans. Nåt annat jag borde införskaffa? Inspirera mig!


 

LÄS ÄVEN:

24 MATVAROR JAG KÖPER OM OCH OM IGEN

24 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar