Annons
Annons


Utsiktsöl & räcka upp handen-tacos


I fredags gjorde detta resting bitch face lite ärenden på stan, skrev lite, jobbade, läste bok i solen och ba NJÖT av att känna mig relativt frisk i kroppen och glad över att vara i fkn sydeuropa!

På eftermiddagen mötte jag upp denna strålande person, Agnes, för att fira FREDAG och SOL och DEN HÄR STADEN. Hon bor här, vi hängde en kväll när jag var här förra våren, och förra veckan skrev jag typ hej jag har resfeber kan du hänga med mig min första helg i Lissabon, jag vill ha kul och du = kul! Det ville hon. Pjuh!

Annons

Vi köpte chirre och öl ur enlitersflaskor och satte oss vid Miradouro de Santa Catarina.

Och tittade på detta. HAHA Ooook. Orkar knappt. Det var livemusik och folk som dansade till den, barn som spelade spel med kapsyler och brasilianska unga män som drack yerba mate ur metallsugrör.

Hoper av människor som var glada för fredag och sjuttongradiga kvällar.

När det mörknat började vi bli middagshungriga, och gick till Pistola y Corazon Taqueria. Vi skrev upp oss på listan, moffade i oss nachochips och satt på ett staket och väntade på att de skulle ropa upp våra namn.

Efter en stund fick vi bord. En gollig grej var att man räckte upp handen när man ville beställa.

Så jäla goda tacos det kan jag lova er! Det rann olja ner på mina handleder när jag frågade Agnes om sina familjerelationer och hur hon mår och var man ska hänga i den här staden.  Efteråt möter vi upp hennes roomies, Gustav och Luis, och dricker en sista öl innan jag börjar klippa med mina ögonlock.

Sedan somnade jag till ljudet av fredag på mitt torg.

11 kommentarer till “Utsiktsöl & räcka upp handen-tacos”

 1. Åh, vad fint du verkar ha det! Njut ba njut 🙂

  Läste först ”innan jag börjar klippa mina ögonlock”… Kom upp mindre trevliga bilder i mitt huvud, vill jag lova… Tur att jag bara läst fel 🙂
  Kram!

 2. herregud vilken stad! MÅSTE DIT!
  vad jobbar agnes med förresten? om det är svårt som svensk att komma dit och söka jobb? är själv sugen!
  kram

 3. ikea lär ju LÄTT höra av sig för att vilja ha första bilden som reklambild. för visst är det en ikea-mugg? alternativt apple, såklart.

  och shit. hade ej väntat mig detta drömmiga av Lissabon. måste. dit!

 4. Hej,

  blir pirrigt i magen när jag läser din blogg. Ska resa till Lisboa imorgon och tackar i förhand för inspirerande bilder och tips. Ska i alla fall tar ngn öl eller fler vid Mirad.. glömde ställe men du vet. Och förresten, att känner sig rastlös är inte kul. Men när jag känner det tänker jag: jag ska jämföra detta med en nufiken sockersnurrig barn. Cause det är ju inget farlig. Kanske naivt, men det hjälper mig i all ifall att inte biter läpparna sönder 🙂

  Sov gott 🙂

  Viola

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar