Annons
Annons


Om att söka hjälp


Hej världen.

Började dagen med att böla i facetime och sen söka hjälp för jobbiga psykiska grejer som jag inte orkar skriva om just nu. Jag slutade gå i terapi i somras men tänkte ta upp det när jag kommer hem igen. Alltså. Är helt skakig och uttömd men känner mig så jävla stolt som tar tag i min ångest. Skönt också att ha någon som sitter bredvid (eller i mitt fall i en pixlig facetimeruta) medan man fyller i jobbiga formulär.

Annons

Ofta är det först när jag pratar om min ångest som jag förstår hur illa den är. Orden är så svåra att forma, jag börjar gråta omedelbart, det dunkar under bröstfickan på pyjamasen, känslan är samma som första gången jag var på mitt landställe ensam.

Men nu har jag tagit första steget till att må bättre.

Vill säga (kanske mest för att inte oroa folk i min närhet) att jag mår bra i min vardag, är liksom för det mesta glad och tillfreds, men när jag får ångest så kan den vara jävligt kämpig. Och så ska det ju behöva vara.

Jag kan tipsa om att man kan söka hjälp för psykisk ohälsa via mina vårdkontakter. Därifrån kan man få en remiss till en samtalskontakt via vårdcentralen. Ett annat tips är tjejzonen, där man kan få chatta med en s.k. storasyster. Vet att Stadsmissionen och olika religiösa samfund erbjuder samtalskontakter också. Om du går i skolan kan du snacka med en kurator eller på BUP.

Och. Om man har råd så finns det ju även privatmottagningar. Innan jag började gå i psykoterapi så undrade jag om de skulle vara värt alla pengar. Såhär i efterhand ångrar jag inte en spänn. Om man har möjlighet ekonomiskt så finns det fan inget bättre sätt man kan spendera pengar på. Jag ska ju dras runt med den här hjärnan hela livet, då känns det klokt att investera i den.

När mina kompisar mår dåligt är allt jag vill att de ska söka hjälp. Det har hänt att jag har suttit med när kompisar tagit kontakt med vården. Fan. Tänk hur mycket bättre folk skulle må om man bara var lite mer mot sig själv som man är mot sina polare.

Har du tips på var och hur man kan få hjälp för sin psykiska ohälsa? Länka och dela i så fall gärna med dig i kommentarsfältet. 

Läs även:
Diskussion: Ångest (massa fina tips i kommentarsfältet <3)
Jag pratar otillräcklighetskänslor och ångest i Psyket i P3

24 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar